Преди да купите тегло за ходене

По-добри начини за изгаряне на повече калории при ходене с по-малък риск

Носете ли тежести, когато ходите по добър начин, за да увеличите тренировката за ходене, да изгорите повече ходене по калориите или да тонирате горната част на тялото докато вървите? Краткият отговор е "не". Използването на всякакви тежести е лоша идея.

Добавянето към телесното тегло увеличава влиянието на всяка стъпка, поставяйки натиск върху бедрото, коляното и глезенните стави. С течение на времето тези напрежения допринасят за износване и разкъсване на ставите.

Едно изследване на здрави млади мъже и жени установи, че добавянето на 15% от телесното Ви тегло е увеличило реакцията на земята с 15%.

При многобройни треньори, физически терапевти, лекари, специалисти по физическа медицина и експерти по ходене, никой не препоръчва да ги използвате за вашите тренировки. Един пример е д-р Джак Драйдън, физиолог и бивш началник на щаба на Медицинския център на Портланд. Всички са съгласни, че добавянето на тежести в глезена, китката или крака може да увеличи риска от напрежение и нараняване. Никой от тях не препоръчва тежки обувки. Има по-добри начини за тонизиране на тялото ви и за изгаряне на повече калории чрез ходене.

Хората, които препоръчват тежести и тежки обувки, са тези, които се опитват да ги продадат, а не експертите, които се грижат за вашето здраве и фитнес.

Как да изгорим повече калории докато ходим

Добавянето на тегло ще ви позволи да изгорите повече калории на миля , но само около 5 до 8 калории на мили за всеки 10 лири добавени.

Сравнете това с ходенето на четвърт миля - човек от 100 килограма изгаря 15 калории на четвърт миля с лесни темпове, докато човек от 200 килограма изгаря 30 калории. Това отнема само още пет минути и не увеличавате риска от нараняване.

Горна тренировка на тялото и ходене

Тежести за ръцете, ръчни тежести и различни ролки, гъвкави устройства и др.

те самите те карат да тренирате в горната част на тялото, докато вървите. Въпреки това, те ви тренират да използвате неестествено и неефективно движение на ръката при ходене. Научете подходящо рамо за рамо , което ще ви даде малко тонизиране на горната част на тялото и ще ви помогне да се движите по-бързо и по-лесно и да разхлабите раменете и врата си. Естественото, неудържимо преместване на ръката ще ви помогне да поддържате добра стойка за ходене.

След това вземете пет минути в края на разходката си с някои гири или резистентни кабели за тренировка на горната част на тялото . Тези пет минути тренировка с добра форма и подходящото тегло ще направят много повече, за да оформите горната част на тялото ви.

Ако обичайно ходите да носите бутилка с вода в ръката си, помислете дали да я носите в торбичка или раница, вместо да натискате една ръка и рамо, без да балансирате напрежението от другата.

Разходка по-бързо или ходене по-дълго

Ако имате ограничен период от време, в който можете да ходите, можете да изгорите повече калории и да тонувате повече мускули, като се научите да ходите по-бързо или да се разхождате . Racewalking изгаря 30 процента повече калории на километър от "редовното" ходене или бягане, защото използва и тонизира повече мускулни групи.

Разходка поляците Tone Upper Body и изгори повече калории

Пешеходните стълбове тонизират горната част на тялото и изгарят повече калории на миля от обикновеното ходене.

Пешеходните стълбове са далеч по-безопасни варианти от използването на тежести. Точната противоположност на тежестите на глезените и тежките обувки - ходещите полюси намаляват напрежението на глезените, коленете и бедрата. Когато се използват правилно, те могат да облекчат напрежението на шията и раменете.

Пешеходни тежести

Ако сте залепнали за идеята за използване на тежести за ходене, вашият първи избор трябва да бъде претеглена жилетка или колан на талията, която разпределя теглото естествено в центъра на масата. Ако наистина искате да използвате глезените или китките за тонизиране, изберете най-леките, за да намалите риска от нараняване.

Тежки обувки или претеглени обувки

Няколко компании търсят тежки обувки, претеглени обувки или обувки, специално проектирани с много големи подметки.

При обсъждането на обувките с кинезитерапевти, физиотерапевти, лекари по спортна медицина и други доверени експерти всеки от тях заяви, че те са лоша идея и вероятно ще доведат до нараняване. Не го рискувайте, без значение колко изкусен е теренът на продажбите. Използвайте един от тези други начини за изгаряне на повече калории и тонизиране на тялото си.

> Източници:

> Ainsworth BE, Haskell WL, Herrmann SD, et al. 2011 Компендиум на физическите дейности. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . 2011; 43 (8): 1575-1581. Дой: 10.1249 / mss.0b013e31821ece12

> Dames KD, Smith JD. Ефекти на товарния вагон и обувките върху кинетиката и кинематиката на долните крайници по време на сухо ходене. Поход на походка. 2015 окт; 50: 207-211. doi: 10.1016 / j.gaitpost.2016.09.012.

> Sugiyama K, Kawamura M, Tomita H, Katamoto S. Поемане на кислород, сърдечен ритъм, възприемане на усилие и интегрирана електромиография на долните и горните крайници по време на нивото и северното ходене на неблагодарна. Вестник на физиологичната антропология . 2013; 32 (1): 2. Дой: 10.1186 / 1880-6805-32-2.