Общи събития през целия живот и повишаване на теглото

Наистина няма значение колко сте години - ако редовно ядете повече калории, отколкото изгаряте, ще спечелите тегло. Но в живота ви има определени моменти, когато се увеличава вероятността от нежелано увеличаване на теглото. Да започнем с тези колежни дни:

Тегло на пепеляшка

Колежът е вълнуващо време за младите възрастни и това е и време, когато хората са склонни да наддават на тегло.

Изследване от университета "Корнел" показа, че средностатистическият студент е спечелил повече от четири паунда през първите 12 седмици в колежа.

За много първокурсници изкушението да се отдадете на нездравословна храна и купчина по частите в трапезарията води до това увеличаване на теглото. Друга причина за петнайсетгодишния младши е намаляването на физическата активност и съчетаването на времето за обучение с времето за закуска.

Съвети за избягване на Freshman Петнадесет

Да живеем заедно и да печелите заедно

Следващият етап, който често води до допълнително повишаване на теглото, е когато се омъжите или се преместите в партньорството си с живота. Докато женените са склонни да бъдат по-здрави от обикновените хора, има тенденция да наддават на тегло.

Защо се случва това? Това може да се дължи на намаляването на физическата активност, защото е изкушаващо да остане вкъщи и да се сгуши на дивана с хубава чаша вино. Също така, когато някои хора намерят партньор, те вече не могат да чувстват нуждата да обръщат голямо внимание на теглото си. Друга причина може да се дължи на желанието да се грижите един за друг и да се отдадете на комфортни храни заедно.

Съвети за избягване на наддаване на тегло след брака / Преместване заедно

Нарастване на теглото и хранене за двама

Нарастването на теглото по време на бременност е нормално и може да отнеме повече от една година след раждането на бебето ви, за да изгубите всичко това допълнително тегло. Все пак не винаги е лесно. Ако хранителните Ви навици се промениха през деветте месеца на бременността, ще трябва да ги промените обратно, за да се върнете към здравословното си тегло.

Съвети за отслабване след бременност

Отслабване за ваканция

Ваканционен сезон е следващият път, когато сме склонни да наддават на тегло - това е типично време за поставяне на допълнителен паунд или две. Това може да не изглежда много, но се е увеличило през годините.

Много хора се наслаждават на добрите намерения за вземане на новогодишните резолюции, но защо да не започнем през януари и да останем здрави по време на празниците?

Съвети за избягване на отслабване

Нарастване на теглото през средните години

Средната възраст започва от 41-годишна възраст и може да бъде едно завладяващо време. Децата са по-големи и може би дори от къщата. Вашата кариера и професионални цели са изпълнени, а животът (и физическата активност) може да започне да се забавя малко.

По-бавното темпо на живот може да е хубаво, но това не е моментът да намалите физическата си активност. Не започвайте да ядете твърде много нездравословна храна сега. Затлъстяването в средна възраст води до хронични здравни проблеми като сърдечно-съдови заболявания, диабет и деменция по-късно в живота.

Ако вече сте с наднормено тегло или със затлъстяване, това е времето да отслабнете, защото останалата част от живота ви зависи от него.

Съвети за избягване на натрупването на тегло през Средновековието

Менопаузата и повишаването на теглото

Менопаузата е време на промяна, както физически, така и емоционално, а много жени имат проблеми с натрупването на тегло по време на този етап. Упражнението е критично в момента; трябва да останете активни, за да поддържате здравословно тегло и да поддържате костите си здрави. Изберете хранителни храни като соя, броколи и карфиол - те могат да помогнат за намаляване на риска от рак на гърдата. Поддържането на здравословно тегло също ще намали риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет.

Съвети за избягване на повишаване на теглото в менопаузата

Всички тези съвети за предотвратяване на натрупването на тегло са полезни на всяка възраст и всеки етап от живота ви. Ако ги следвате всички, може да сте в състояние да останете здрави, щастливи и физически годни.

Източници:

Гонзалес А, Уайт Е, Кристал А, Литман А. "Прием на калций и 10-годишна промяна на теглото при възрастни на средна възраст". Вестник на Академията за хранене и диететика, том 106, брой 7, страници 1066-1073. http://www.andjrnl.org/article/S0002-8223(06)00872-8/abstract.

Левицки ДА, Halbmaier CA, Mrdjenovic G. "Първоначалното увеличаване на теглото: модел за изследване на епидемията от затлъстяване". Int J Obes Relat Metab Disord. 2004 г., 28 (11): 1435-42. http://www.nature.com/ijo/journal/v28/n11/abs/0802776a.html.

McCrory MA, Fuss PJ, NP Hays, Vinken AG, Greenberg AS, Roberts SB. "Преяждане в Америка: асоциация между консумацията на храни в ресторантите и телесната мазнина при здрави възрастни мъже и жени на възраст от 19 до 80 години." Obes Res. 1999 Nov 7 (6): 564-71. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/j.1550-8528.1999.tb00715.x/abstract.

Робъртс С., Майер Дж. "Пенсионно натоварване: факт или фантастика?" Nutr Rev. 2000 Dec; 58 (12): 378-9. http://nutritionreviews.oxfordjournals.org/content/58/12/378.long.

Rosano GM, Vitale C, Tulli А. "Управление на сърдечно-съдовия риск при жени в менопауза". Климактеричен. 2006 септември 9 (5): 19-27. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13697130600917732?journalCode=icmt20.

Sobal J, Rauschenbach B, Frongillo Д. "Промени в семейното състояние и промени в телесното тегло: анализ на САЩ в дългосрочен план". Социални науки и медицина, том 56, брой 7, април 2003 г., страници 1543-1555. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0277953602001557.