Най-честата погрешна концепция за ниско съдържание на въглехидрати

Почти всяка статия или доклад за "ниско съдържание на въглехидрати" казва едно и също нещо: диетите с ниски въглехидрати нямат достатъчно плодове и зеленчуци. Но ако говорите с някой, който следва здравословен начин на хранене с ниско съдържание на въглехидрати или внимателно прочетете повечето от книгите за диети с ниско съдържание на въглехидрати , ще откриете, че нищо не може да бъде по-далеч от истината! Не само, че яденето на голямо разнообразие от не-скорбялни зеленчуци и плодове с ниска захар е едно от най-важните неща, които можем да направим за нашето дългосрочно здравословно състояние, но е много лесно да се поберат в здравословен план за хранене с ниско съдържание на въглехидрати.

Всъщност, повечето хора с нисък автомобил се хранят повече зеленчуци и плодове от всякога, без да се опитват.

Защо зеленчуците и плодовете са толкова важни?

Не само, че тези растителни храни са с високо съдържание на фибри и натоварени с витамини и минерали, те съдържат мирида от вещества, наречени фитонутриенти или фитохимикали . Тези съединения вероятно са обяснение защо хората, чиито диети са с високо съдържание на зеленчуци, са с по-нисък риск от рак, сърдечни заболявания, определени очни заболявания и много други здравословни проблеми. Фитонутриентите могат да действат като антиоксиданти, да стимулират имунната система, да поправят клетъчните увреждания и много други. В този момент хиляди от тези съединения са били открити и очевидно е било невъзможно да се получат всички от тях чрез хапчета.

За щастие, не само зеленчуците се насърчават при рязане на въглехидрати, те се вписват в този начин на хранене много естествено и лесно. Те осигуряват разнообразие от вкус, текстура и цвят, което прави по-лесно да бъдете щастливи да ядете по-малко въглехидрати.

В много случаи те могат да заменят тестени изделия, ориз или картофи. Освен това много от зеленчуците и плодовете с най-високи количества фитонутриенти също имат ниско съдържание на въглехидрати.

Съвети за повишаване на "броя на плодовете и зеленчуците"

Използвайте ниско-нишестени зеленчуци като заместител на нишестени храни. Пюрето карфиол стои в за картофи е класически, или опитайте "cauli-ориз" (това е лесно да се направи, наистина).

Опитайте с тиквички или спагети, вместо с тестени изделия. Сложете сирене или се разпространява на краставици или jicama филии, или, разбира се, целина.

Плодовете не са само с ниско съдържание на захар, но имат и някои от най-високите антиоксидантни числа от всички. Замразяването им не губи никоя от "доброто", така че ги поръсете с кисело мляко или извара за закуска, изпечете ги в палачинки и кифлички с ниско съдържание на въглехидрати или се насладете на тях направо, знаейки, че правят чудесни неща за тялото ви дегустация на вкусни!

Поставете "зелените листа" и други зеленчуци в яйчни ястия (омлети, фритати и т.н.), супи, гарнитури и наистина всяко ястие. Нарязаната солена чапла може да придаде фина дълбочина на вкуса на много ястия от тиган.

Опитайте някои нови зеленчуци ! Например, аз продължавам да чувам за пюрета целина корен е друг заместител на картофите - аз ще го опитам скоро! Бъдете смели и експериментирайте! Сравнете бележките с приятелите си!