Рецепта за палачинки без глутен

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 350

Мазнини - 30 гр

Карби - 14гр

Протеин - 12g

Общо време 22 мин
Подгответе 7 мин , готвяйте 15 мин
Сервирания 3 (по 2 палачини)

Палачинките без глутен не трябва да жертват вкуса. Тази рецепта за палачинки използва бадемово брашно и вкусва по-добре от традиционното бяло брашно, а бадемовото ястие е по-здравословно и по-питателно. Ако сте нови за използването на бадемово брашно, имайте предвид, че бадемовото брашно (същото като бадемовото брашно) се различава малко от една партида до друга, така че може да се наложи да коригирате количеството течност, която използвате, за да получите дебелината, която искате ,

Чувствайте се свободни да добавите боровинки или други плодове, като праскови, ананас или дори чипове от тъмно шоколад, за да получите вкуса, който искате. Ще откриете, че палачинките без глутен имат уникална текстура, но в противен случай вкусът е толкова добър, колкото и обикновените палачинки. Превключването към свободен от глутен ви позволява да се почувствате малко по-добре да използвате нещо, което не е високо преработено. Наградата е по-задоволително хранене, което ви задържа дълго.

Съставки

подготовка

  1. В средна купа смесете заедно съставките, докато се включат добре. Използвайте мивка или вилица, за да сте сигурни, че те са добре комбинирани. Оставете тестото да стои няколко минути преди готвене.
  2. Кук, както бихте направили други палачинки, с малко по-малко топлина от обикновено, тъй като те ще кафя малко по-бързо от традиционните палачинки. Обичам да използвам тиган с малко кокосово масло.
  3. Сервирайте с кленов сироп или пресни плодове.

Съвет: Ще забележите, че палачинките, приготвени с бадемово ястие, няма да "балон" по същия начин, както редовните палачинки . Така че ще трябва да проверите долната страна, за да видите кога са кафяви. След това е време да ги обърнете.

Кое масло да използвам?

Можете да използвате зехтин в много рецепти, но тази рецепта използва кокосово масло за леко сладкия му вкус. Не само, че има добър профил на мазнини (с високо съдържание на мононенаситени мазнини), но има и други здравословни свойства като антиоксиданти.

От друга страна, понякога може да не харесате вкуса на зехтин в ястия, които не са чубрица. Можете също така да използвате един от високото мононенаситени шафран и слънчогледово олио в този случай, защото те имат неутрален вкус и висока точка на пушене.

Още опции за закуска

За повече информация относно храни за ядене по време на Пасха, или за тези, които имат ограничителни диети, проверете този праймер за безглутенова диета.