Медикаменти и диети с ниско съдържание на въглехидрати

Кога да се консултирате с Вашия лекар

Чувате го отново и отново: "Преди да започнете нова диета или тренировъчна програма, консултирайте се с Вашия лекар." Колко души следват този съвет? Много малко. Но има някои ситуации, при които получаването на медицинска помощ е много важно, когато отивате на диета с ниско съдържание на въглехидрати . Ако приемате определени лекарства, може да е от жизненоважно значение вашите доставчици на здравни услуги да са наясно с вашата промяна в диетата, тъй като може да се наложи адаптиране или елиминиране на дозировката на лекарството или промяна на лекарството.

Това важи особено, ако се лекувате за диабет или високо кръвно налягане.

Диабет Лекарства: Инсулин

Всеки, който приема инсулин, е наясно с пряката връзка между количеството въглехидрати, консумирано и необходимото количество инсулин. Големи промени в количеството въглехидрати в диетата трябва да се правят само при тясна координация на Вашия лекар и / или диетолог. Нисковъглехидратната диета ще изисква по-малко инсулин, чист и прост, и е жизненоважно да се съчетаят и двете. Едно предимство на диетата с ниски въглехидрати за инсулин-зависими диабетици е това, което д-р Ричард Бърнстейн нарича "Законът за малките номера". Това означава, че колкото по-малко въглехидрати човек яде, толкова по-малко вариации в кръвната глюкоза и колкото по-лесно е да контролирате.

От друга страна, когато ядете по-големи количества въглехидрати, има повече вариации. Например, една чаша карфиол може да има 3 грама ефективни въглехидрати "от книгите", но никога не можеш да знаеш колко въглехидрати има, защото всички числа са средни.

Възможно е да получите 2 или 4 грама или дори 5 или 6 грама въглехидрати в конкретната си серия карфиол. Сравнете това със средно големи печени картофи. Графиките казват, че ще има 32 грама ефективни въглехидрати, но картофите ще имат много по-широк спектър от възможности. Според точния размер и разнообразие, то може да варира от около 22 до 45 грама.

Това ще направи реална разлика в количеството инсулин, от което се нуждаете, така че кръвната ви захар може да стане твърде висока или твърде ниска по-лесно.

Диабетни медикаменти: Хипогликемични средства

Има много други лекарства за диабет (особено диабет тип 2), които са предназначени да помогнат за контролиране на кръвната захар. За тази цел се използват глюкофаг (метформин), Avandia (розиглитазон), Januvia (ситаглиптин фосфат) и много други.

Ако сте яли диета с по-високи въглехидрати и преминавате към нисковъглехидрати, вероятно ще трябва да коригирате вашите лекарства. Много хора с диети с ниско съдържание на въглехидрати установяват, че с течение на времето те могат да контролират кръвната си глюкоза само с диета и упражнения и могат да спрат да приемат лекарството. Продължаването на приема на същата доза може да доведе до хипогликемични епизоди. Дори и лекарствата като метформин, за които не се предполага, че причиняват хипогликемия, са известни с този ефект при някои хора, когато променят диетата си. Отново трябва да работите с лекаря си, за да го направите безопасно.

Лекарства за кръвно налягане

Високото кръвно налягане често поне частично коригира диета с ниско съдържание на въглехидрати, понякога много бързо. Проблемът е, че ако човек вече приема лекарства за понижаване на кръвното налягане, това може да стане твърде ниско и това може да се случи в рамките на няколко дни след началото на диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Д-р Мери Върнън разказва тази история: Някой, който познаваше от работа, за която знаеше, че е имала високо кръвно налягане, я е помолила един ден, ако диетата с ниски въглехидрати е безопасна. Тя каза: "Да, но го правете с моя надзор." За съжаление, мъжът не следваше инструкциите си. По-късно я повика от пода в дневната си. Не можеше да се изправи, без да излезе. Бе отведен в спешното отделение, където го срещна. Неговото кръвно налягане беше тревожно ниско. Оказа се, че приема доста лекарства, за да понижи кръвното си налягане, много от които вече не са необходими.

Медикаменти за диабет и високо кръвно налягане са основните, които може да се нуждаят от коригиране, ако намалите въглехидратите във вашата диета.

Въпреки това, винаги е добра идея да говорите с Вашия лекар преди да промените диетата си, особено ако имате хронично заболяване или състояние или приемате лекарства.

Източници:

Бърнстейн, Ричард. Разтворът на диабета на доктор Бърнстейн . 2nd Ed. 2007. Малко, Браун и компания.

Върнън, Мери, Еберстайн, Еберстейн. Аткинс Диабет Революция . HarperCollins.

Върнън, Д-р, Мери. "Задържане на въглехидрати за диабет тип 2 в клинична практика", представяне на семинар по хранене и метаболизъм, спонсориран от Американското общество на бориатричните лекари. Май 2007 г.