Как да намалим въглехидратите на стъпки

Интелигентен избор за придържане към вашата диета

Хората се различават, когато става дума за промяна на диетата. Някои от тях са готови да се впуснат и да направят всякакви промени. За другите просто не работи по този начин. Приемането на по-малки стъпки работи много по-добре. Когато става въпрос за хранене с ниско съдържание на въглехидрати, хората наистина започват да се чувстват ползите, когато стигнат до нивото на въглехидратите им . Но все пак можете да се възползвате от тялото си, като се изкачвате към по-нисковъглехидрен начин на хранене.

Ето седем стъпки, които можете да предприемете към тази цел:

1. Спрете да пиете захарни напитки

За тези, които ги пият, захарните напитки имат много негативи. Повечето захарни напитки имат много малка хранителна стойност и те не вършат добра работа да ви запълват. Например, 100 калории от ябълков сок ще ви оставят по-гладни, отколкото ако сте изяли 100 калории на действителна ябълка. Ето защо може да сте склонни да консумирате повече "празни калории".

2. Започнете да ядете повече зеленчуци

Изненадани ли сте? Не бъди. Хората обикновено значително увеличават количеството зеленчуци, които ядат, когато започнат да се хранят с ниско съдържание на въглехидрати. Моята препоръка е да започнете да правите това първо. Кои зеленчуци? Не са нишестените, като царевица и картофи, но не скорбялата зеленчуци , като зеле, карфиол, авокадо, гъби. Всъщност повечето зеленчуци нямат много използваеми въглехидрати.

3. Започнете да ядете повече мазнини

Сега чувам пламените на протеста, но ме чуй!

Да, хората, които ядат диета, която е по-ниска в въглехидратите, обикновено ядат повече мазнини . Но вярвайте или не, това е добро нещо. Мазнините ни запълват и правят по-малко вероятно, че ще преяждаме, особено във връзка с консумацията на по-малко въглехидрати (диета, която е много висока в въглехидратите и мазнините вероятно не е добра идея).

Имаме нужда от мазнини, за да текат телата ни гладко. И няма абсолютно никаква причина да мислим, че добавянето на мазнини към нашата диета е лошо нещо. Дори да оставите дебата за наситените мазнини настрани, можете да добавите мазнини от такива източници като зехтин , ядки, авокадо, мазни риби и ленени семена .

4. Уверете се, че получавате достатъчно протеин

Проверете приема на протеини, за да сте сигурни, че получавате достатъчно и не се страхувайте да експериментирате с добавянето на повече . Националната академия на науките казва, че можем безопасно да изядем до 35% от нашата диета като протеин, а истина е, че протеинът обикновено се самоограничава. С други думи, наистина е трудно да се яде твърде много.

5. Отидете за количество над качеството

Тъй като увеличавате зеленчуците, протеините и здравословните си мазнини, намалете размера на порциите на висококачествените си въглехидрати. Знаете ли, че в Италия хората ядат около чаша al dente (леко твърда) тестени изделия в хранене? Само защото ресторантът надолу по улицата ви носи гигантска чиния от тестени изделия не означава, че това е добър размер на порцията. Половин чаша картофи или ориз е стандартен за сервиране. Извадете мерителна чаша и се запознайте с колко голяма е истинската част.

В същото време, не губете въглехидратите на скучна или по-малко от вкусна храна.

Имате 2 х 2-инчов парче от наистина страхотна торта или малка лъжичка премиум сладолед. Един квадрат от наистина добър шоколад може да задоволи по-добре, отколкото голям нискокачествен шоколадов бар.

6. Изберете кафяво над бяло

Изберете кафяв ориз вместо бял ориз, а целият пшеничен хляб вместо бял. Също така, когато е възможно, яжте цялото си зърно, вместо да налеете на брашно. Някои хора смятат, че "без бяла диета" е лесен начин да се намали въглехидратите - без картофи, бял ориз, бяла захар или бяло брашно.

7. Издърпайте Switcheroo

Започнете да замествате храни с ниско съдържание на въглехидрати за колеги с високо съдържание на въглехидрати. Опитайте с високо съдържание на фибри с ниско съдържание на въглехидрати зърнени култури.

Приготвяйте спагети вместо тестени изделия. Имате пакет от ядки във филмите вместо пуканки. Опитайте някои ниско-въглехидратни рецепти, за да замените любимите си въглехидрати.

Докато правите тези промени, обръщайте внимание на това как се чувствате. Може да откриете, че се нуждаете от по-малко храна или че отпадате няколко килограма. Може да се окажете с повече физическа енергия или психически фокус. Това са признаци, че отрязването на въглехидратите може да работи за вас. В този случай може да искате да проверите пирамидата с ниско съдържание на въглехидрати и да настроите диетата си, докато не откриете какво ви помага да се чувствате най-добре.