Как да се упражнявате безопасно, ако сте тийнейджър

Ако сте в тийнейджърска възраст, може да се объркате как да тренирате, да станете по-силни, да сте здрави или да губите или да наддават за някои хора. Добрата новина е, че няма правилен начин за тренировка и не трябва да се упражнявате перфектно, за да сте годни.

Макар че това е вярно, това помага да научите за различните начини, по които можете да се упражнявате, за да се забавлявате, да постигнете целите си и да избегнете нараняване.

Упражнение

Голямото нещо за упражнения за тийнейджъри е, че почти всяка дейност, която ви подбужда, ще работи. Трябва да се опитате да влезете в по-напрегнато упражнение в продължение на около един час на ден поне 3 дни в седмицата и редовна и по- умерена дейност през останалата част от седмицата. По-долу са различните видове дейности, които трябва да включваме всяка седмица:

Упражнявайте не

Съвети за получаване на повече упражнения

Ако сте в спорт, вероятно имате практика, игри и други дейности, за да сте зает.

Ако не, може да се наложи да сте креативни относно упражненията, особено ако не сте имали възможност да практикувате различни дейности, за да намерите това, което ви харесва и за какво сте добър. Някои идеи:

Какви идеи можете да измислите? Запишете неща, които смятате, че ще се радвате и се ангажирайте да ги правите редовно. Ако не знаете откъде да започнете, говорете с приятелите си, семейството си или някой, на когото имате доверие, какво можете да направите. Не забравяйте, че всяка дейност, която ви подтиква, ще работи, затова започнете с нещо, което ви харесва, и се съсредоточете върху забавлението.

> Източници:

> Комисия по спортна медицина и фитнес. Педиатрия. 2001 Jun; 107 (6): 1470-2.

> Насоки за физическа активност за американците: Глава 3, Активни деца и юноши. Американски отдел за здравеопазване и човешки услуги. Достъп до 1 април 2009 г.