Как децата могат да се възползват от теглото обучение

Основи на програма за теглилки за деца

Сила обучение с тежести за деца вече не се обезкуражава, особено в предучилищна възраст и юноши. Увеличаването на детското затлъстяване води до преразглеждане на препоръките на много държави за деца и младежи. Американската национална асоциация за спорт и физическо възпитание препоръчва децата да прекарват поне по един час всеки ден в игра, включващи умерено до енергично упражнение, и че периодите на бездействие от повече от два часа се обезсърчават.

Дали тренировка за здравословно трениране за деца?

В миналото тренировките за теглото за деца и юноши са получили много лоша преса. Деликатните процеси за развитие на костите могат да бъдат нарушени, което води до аномалии на растежа, казаха някои експерти. Сега изглежда, че тази загриженост беше прекомерно подчертана. Ако децата получат добре разработена и контролирана програма, обучени в най- важното за добрата форма и техника и тежестите не са много тежки, възникват малко проблеми по време на тренировки или в по-дългосрочен план.

Ако обаче насърчавате или позволявате на вашите деца да повдигат тежести, винаги трябва да сте наясно с изискванията за безопасност, включително подходяща техника и подходящ избор на тегло . Конкуренцията между приятели или други деца в тренировъчната група може да доведе до избор на тегло, което е твърде тежко, или използването на лоша техника, която може да доведе до нараняване.

Децата ще се заблудят. Виждал съм това в действие във фитнес залата, където учениците от гимназията посещават сесия.

Обучаващите и надзорните органи трябва да са нащрек за това поведение. Силата обучение за деца не е вдигане на тежести, задвижване на въоръжение или културизъм в най-чистите им форми, които са насочени към конкуренция. Тези разграничения и разсейването трябва да бъдат ясни за родителите, обучителите и децата.

Макар че малките деца под 10-годишна възраст могат да развият силата си от тренировки с тежести, те със сигурност са по-добре да се движат и да играят игри с топки и да развиват умения за пространство, движение и балансиране на тази възраст. Децата в диапазона от 10 до 15 години обикновено са групата, за която тази информация е най-подходяща.

Ползите от силата на обучение за деца

Децата могат да се възползват по следните начини:

Какво означава обучение за деца с тегло?

Като се има предвид, че добрата форма и техниката на повдигане са от съществено значение, типът упражнения, изборът на тегло, повторенията и множествата са основните променливи, от които да избирате. Ето един примерен ход с помощта на гърбица с гръбнак като пример за упражнение.

> Референция

Malina RM. Тегло обучение в младежта - растеж, зрялост и безопасност: основано на доказателства преглед. Clin J Sport Med. 2006 Nov; 16 (6): 478-87.