Как да останете активни и да се упражнявате по време на празниците

Това е достатъчно трудно да се упражнява през останалата част от годината, но добавете празниците в микса и много от нас смятат, че упражненията стават по-малко приоритетни, тъй като списъците със задачи нарастват повече и повече.

Последното нещо, което искате, е повече стрес и, за много от нас, опитвайки се да се придържаме към обичайната ни тренировъчна програма прави точно това. В същото време, ако останеш активен по някакъв начин, ще дадеш енергия, ще намалиш стреса и напрежението и, разбира се, ще помогнеш да намалиш част от допълнителните калории, които можеш да ядеш.

И така, как намирате този баланс? Тези бързи съвети ще ви помогнат да планирате напред, да се подготвите за всякакви възможности и да осигурите тренировки, които да ви помогнат да останете активни през този празничен сезон.

Планирай напред

Ако пътувате , планирането напред може да направи всичко различно. Отделете известно време, за да разберете какви са вашите възможности, така че да сте готови за всичко. Само няколко идеи:

Опитайте се да планирате предварително програмата си за тренировка. Дори ако трябва да го промените (което е вероятно, когато пътувате), вече сте се ангажирали да се упражнявате. По-лесно е да се придържате към него, когато го планирате, отколкото да я притиснете по-късно.

Пригответе се

Ако не сте сигурни в графика си или ако имате дори време да започнете тренировка, планирайте най-лошия сценарий.

Това може да остане в базата на баба без оборудване и само 10 или 15 минути за себе си. Опитайте тези бързи съвети за изстискване в тренировка, дори когато имате само няколко минути, за да пощадите:

Може дори да искате да поканите някои членове на семейството на разходка. Понякога има и други, които биха се радвали на тренировка, но те просто чакат някой друг да се качи първи.

Използвайте всяка възможност

Планирането и подготовката са хубави, но дори и най-добре плановете се изчерпват, особено по време на празниците.

Ако откриете, че просто няма начин да се включите в тренировка, станете творчески и намерете начини да преместите тялото си по какъвто и да е начин:

Ваканционни тренировки

Ако имате нужда от някои идеи за тренировка, тези рутинни процедури обхващат всичко, от кардио тренировка до тренировка за силови тренировки без оборудване. Отпечатайте ги и ги вземете с вас или просто ги използвайте като вдъхновение за създаването на собствени тренировки.

Най-важното е да бъдете реалистични и да се улеснявате. Вие не винаги сте отговорни за вашия график по време на празниците, така че можете да направите всичко възможно. Напомнете си, че можете да се върнете към рутината си, когато се върнете у дома.