Кое вино е най-здраво?

Червено, бяло, гъвкаво и отвъд - с толкова много опции и без етикети за хранене върху бутилките, изборът на чаша вино може да бъде предизвикателство. Но това не трябва да бъде!

Виното е любимо за мнозина, а алкохолът в него може действително да повиши здравия холестерол и да намали кръвните съсиреци. Това е печеливша. Ето моите съвети за избора на вино, което е точно за вас.

Червени: Каберне Совиньон, Пино Ноар, Мерло, Сира, Бордо и др

Около 125 калории на 5-унция стъкло

Когато мислите, че червеното вино, мислете здравето на сърцето! Червените съдържат антиоксиданти, които се борят с лошия холестерол и намаляват риска от сърдечни заболявания. Червените вина дори могат да се борят със стареенето, да повишат имунитета и да увеличат енергията, благодарение на пробиотиците, полифенолите и тези антиоксиданти.

Знаете ли, че червените съдържат повече антиоксиданти, отколкото бели, розе или пенливи? Антиоксидантите идват от гроздови кожи и тъй като червеното вино се ферментира по-дълго от други видове вино, то печели антиоксидантно награда. Наздраве! Насладете се на чаша с глътки или с вкусна нискомаслена "паста" вечеря .

Бели: Ризлинг, Пино Гриджо, Шардоне, Совиньон Блан и Още

Около 120 калории на 5-унция стъкло

Въпреки, че бялото вино няма супер висок брой антиоксиданти, които червеното вино има, то все още има много ползи за здравето. Изследователи от Университета в университета в Бъфало откриват, че бялото вино може да подобри здравето на белите дробове.

Университетът в Уисконсин открил, че бялото вино (като червено вино) предпазва клетките от рак на гърдата. Ще пия за това!

Когато избирате бяло, знайте това: сухо означава по-малко захар. Търсите ли свежо снаждане? Бяло вино иде перфектно със сирене .

Rosé

Около 100 калории на 5-унция стъкло

Rosé има изненадващо ниско съдържание на калории в сравнение с червените и белите вина, отчасти поради по-ниското съдържание на алкохол. И това е привлекателно за обувка!

Но това вино е нещо повече от красиво лице. Rosé съдържа полифенолови антиоксиданти, които могат да помогнат за регулирането на холестерола и кръвното налягане. Тези полифеноли се намират в гроздовите кожи, където розата получава перфектно розов цвят. С толкова много разновидности да избирате, намерете сянка, която ви подхожда.

Съвет: Rosé се сдвоява добре с почти всичко! Опитайте с супер лесна вечеря на фолио.

Пенливо вино (известен още като шампанско)

Около 80 калории на 4-унция стъкло

Шампанското не е само за сватби и новогодишна вечеря. Това е чудесно за празненства големи и малки! Тя има същите здравни предимства като червеното вино, тъй като често се прави с червено и бяло грозде. Пенливото вино обикновено е с ниско съдържание на алкохол (което означава, че е по-ниско в калории). И тъй като често се пие в по-малки очила, броят на калориите е дори по-нисък.

Съвет: Използвайте пенливото вино по ваш избор в сангрия за забавен, буен обрат.

FitVine Wine

Налице е намалено калорично вино! Без остатъчна захар, FitVine Wine има само 90 до 95 калории на 5-унция стъкло. Има червени и бели, с повече антиоксиданти и по-малко сулфити, отколкото традиционното вино.

Те са малко леки, но ми харесват!

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!