Как да се справим с крак крака по време на йога

Скъпа леля йога,

Пиша ви, защото кракът ми често се вкочанява по време на йога, особено в поза като гълъб и герой, където краката е прибрана. Има ли нещо, което мога да направя, за да предотвратите тези спазми? Те са болезнени и малко неудобни.

Уважаеми Footie,

Вие определено не сте сами в страдание от крампи на краката в йога класа. И тези крампи са убиец!

Дори и самата леля Йога е известно, че се бори от тях, особено, както споменавате, в поза, където върхът на крака лежи на пода. Това вероятно се дължи на това, че тази позиция удължава мускулите в крака по начин, по който не е свикнал. Дори и да правите много йога, времето, което прекарвате с краката си, е доста малко, така че спазмите все още могат да засегнат дори най-посветените йога студенти. Хората с плоски крака (това съм аз!) Изглеждат особено засегнати.

Можете да опитате да предотвратите крампи, като пиете повече вода, тъй като е известно, че дехидратацията причинява мускулни спазми. Хранене с богати на калий храни, като банани, също може да помогне, тъй като ниските нива на електролити също могат да причинят спазми.

Може да пожелаете да включите няколко крака във вашето йога загряване, така че краката ви да са колкото е възможно по-готови за каквото и клас да донесе. Докато лежите на гърба си, завъртете глезените си в двете посоки.

Можете да направите това с краката си направо и да посочите тавана за малко уголемяване или с леко огънати колене. След това преместете краката напред и назад между заострено и огънато положение. Това допълнително внимание може да помогне и е добър навик във всеки случай.

Ако направите крампи, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да завъртите пръстите си, за да разтегнете стъпалото на крака и да масажирате арката, докато болката мине. Не се притеснявайте, че излизате от позата или се чувствате неудобно.

Това не е необичайно и дори няма да се регистрира на радара на повечето хора. Това, което правите, ще бъде очевидно за всеки опитен учител. Винаги можете да изтласкате крака в общото й направление за добра мярка.

Както при всяка болка, която е в йога клас, наблюдавайте честотата и тежестта на вашите спазми. Ако опитате горепосочените предложения и нищо не помага, или ако спазмите се влошат, е време да поговорите с лекар, тъй като крампите могат да бъдат симптом на по-тежко състояние в редки случаи.

Namaste ,

Леля йога.