Искате по-големи бонбони? Върхът на оголване

Много хора искат да променят формата на задната си част, но наистина ли е възможно да получите по-голям задник? Не е лесно изграждането на мускули и е още по-трудно да се изгради там, където искате. Най-важното е, че не винаги можете да контролирате формата на тялото си.

Това е всичко за гените

Има някои важни истини, които трябва да знаете, за да избегнете усещането за неуспех, ако тялото ви не реагира така, както искате:

Упражнения за изграждане на по-добър бутон

Само упражненията може да не променят напълно формата на задника ви, но има упражнения, които могат да ви помогнат да изградите мускулите и, разбира се, да ви направят силни, което винаги е добро нещо.

Глутата ви включва три мускула: gluteus maximus, gluteus medius и gluteus minimus. Използвайте упражнения, които работят и на трите мускули.

Опитайте да поставите тези движения заедно в тренировка, като направите всеки от тях за около 10 до 16 повторения, един до три комплекта, в зависимост от нивото на вашата фитнес. Използвайте достатъчно тегло, че можете да завършите желания брой повторения.

  1. клекове
  2. Lunges
  3. Стъпка напред
  4. Deadlifts
  5. Еднокраки мъртви лифтове
  6. Страничната стъпка кляка
  7. Магарешки ритници
  8. Мост с капки за крака

Не забравяйте кардиото

Да, силните тренировъчни упражнения са чудесни за изграждането на по-добър задник , но някои кардио упражнения също могат да бъдат насочени към задната част.

В проучване, направено от болницата за рехабилитация на Мадона, изследователите са тествали всички основни кардио машини, за да видят кои са насочени най-много към глутетата:

> Източници:

> Bartlett JL, Sumner B, Ellis RG, Крам Р. Дейност и функции на човешките глутеални мускули при ходене, бягане, спринт и катерене. Американски вестник на физическата антропология . 2013; 153 (1): 124-131. Дой: 10.1002 / ajpa.22419.

> Takahashi S, Burnfield JM, Buster TW, Provorse AR. Сравнение на електролиографската активност на мускулите на глутея в пет сърдечно-съдови упражнения при здрави млади възрастни. Медицина и наука в спорта и физическото възпитание , 2007, том 39 (5), стр. S255.