Сутрешните йога пози, които ще ви събудят

Ако искате да установите една последователна йога практика, една от първите стъпки е да откриете времето на деня, което работи най-добре за вас и се уверете, че сте на Вашия мат по всяко време по това време. Няма значение колко е часът, но има смисъл да приспособявате практиката си към ритъма на деня. За сутрешна йога това означава леко разклащане на съня, а след това съживяване за деня напред.

Започнете, като идвате да лежите на гърба си с коленете си наведени. Можете да прегърнете коленете си в гърдите си, ако това се случи добре.

Стрелката на големия пръст - Supta Padangustasana

Наклонено голямо пале Pose-Supta Padangustasana. Ан Пизар

Събудете хамутките с сута пандангустана . Ако имате удобен каиш, това е чудесен начин да получите по-голямо удължение, но можете също да достигнете до крака си и да държите бедрата си с ръка от двете страни. Други вариации включват задържането на коляното на долната част на крака с подметката на крака, лежаща на пода. Това ще помогне за освобождаване на долната част на гърба. Завъртете глезенът си, докато кракът ви е във въздуха.

Окото на иглата - Сусирандрасана

Окото на иглата Pose - Sucirandhrasana. © Ан Пизар

Окото на иглата е добър начин да нежно да подсилите бедрата си сутрин. Лесно е да контролирате интензивността на опъването, като промените позицията на долния си крак. Най-елегантният вариант е да огънете коляното на долния крак, но да пазите стъпалото на крака си на пода. Ако искате да отидете по-надълбоко от там, стигнете до нея, задръжте гърба на бедрото си и започнете да изтегляте бедрата си към гърдите си. Това води до отваряне на бедрената кост върху противоположния крак. Можете също така да държите предната част на гърба си, както е показано тук.

Спускащо се надолу куче - Adho Mukha Svanasana

Спускащо се надолу куче - Adho Mukha Svanasana. © Ан Пизар

Въпреки, че кучето, което гледа надолу, се чувства великолепно по всяко време на деня, това е особено удовлетворяващо първото нещо сутрин. Това е нашият преход в няколко пози, които ще започнат да ви съживяват за следващия ден. Раздаването на краката чрез огъване на едно коляно в момент ви улеснява в позицията. След като сте направили това, опитайте се да достигнете относително неподвижна позиция за около 5 вдишвания. Разбира се, вие никога не сте напълно неподвижни в някоя йога поза, защото дъха ви винаги върви и вашето тяло продължава да прави микро корекции за баланс и за задълбочаване на позата.

Избягай от поза

Нахвърлям. © Ан Пизар

Стъпи десния си крак напред до вътрешната страна на дясната си ръка, подготвяйки се за някои колебания. Това е изборът на йогите тук. Можете да останете на ниска издънка, като работите върху изравняването на дясното бедро с пода и поддържането на силния си крак. Можете да започнете да изправите десния си крак и да го преместите напред. Можете да пуснете дясното коляно на подложката за повече от една anjaneyasana . Можете дори да хвърлите ръцете си във въздуха, като просто не ви е грижа (издърпайте се) и направете няколко спадове, изправяне и огъване на дясното коляно няколко пъти. Направете този избор, като настроите това, което тялото Ви се нуждае в този ден. Може и да не е същият всеки ден.

Полу Луна Посе - Арда Чандрасана

Полу луна Посе - Арда Чандрасана. © Ан Пизар

Изградете енергията си, извийте се в арда chandrasana . Ако обикновено използвате опора под долната си ръка, имайте това удобно. (Ако нямате блок у дома, импровизирайте с един стол или стъпало.) Вероятно ще почувствате тази поза в шума на стоящия крак. Дръжте повдигания крак и ръката си здраво с крака и ръце, изпълнена с живот. Съсредоточете се върху въртенето на гърдите си към тавана, като си представите сутрешното слънце, което блесне на сърцето ви.

След това поза, върнете надолу към кучето надолу и преминете през изхвърчаването си и ardha chandrasana с лявото си краче напред.

Планк Посо

Планк Посо. © Ан Пизар

Назад към позиция на дъската. Нека това да бъде още една възможност да запалите ръцете и краката си, като ги държите ангажирани и здрави. Опитайте се да задържите тази позиция за пет безгрижни вдишвания. Ако трябва, можете да спуснете коленете си до матката.

Коляно, гърдите и брадичката

Колената, гърдите и Чин - Ащанга Намаскара. © Ан Пизар

Спуснете коленете си до рогозката. Дръжте задника си високо, докато спускате гърдите и брадичката на пода. Трябва да изглеждаш като малък инч червей. Вместо това можете да направите катуранга , но силно насърчавам коленете. гърдите и брадичката, за да започнете да въвеждате лека гръбнака в сутринта.

Ниска кобра - Бохуангасана

Кобра Посо - Бухуанзасана. © Ан Пизар

Закрепете таза към пода и вдигнете гърдите си в ниска кобра с много малък натиск върху ръцете. Ако искате, можете да започнете да изправите ръцете си за по-висока кобра или дори да вдигнете коленете си за куче, насочено нагоре . (Те ще ви изискват да оставяте повече тегло в ръцете си, очевидно). Ако отидете за една от по-късните две вариации, не забравяйте да пазите раменете си на гърба и раменете си далеч от ушите си. Това е вашият шанс да поздравите деня с отворено и блестящо сърце.

Посещението на детето - Баласана

Посещението на детето - Баласана. © Ан Пизар

Разстелете коленете си широко и бутнете се обратно на позицията на детето, като гърдите ви почиват между коленете и челото ви на пода. Вземете няколко дъха тук, за да усетите ефекта от практиката си и да помислите за намеренията, които може да имате за предстоящия ден. След това се изправете готови да се изправите пред всякакви предизвикателства. Може дори да се почувствате готови да пропуснете сутрешното си кафе!