Защо авокадото е толкова невероятно

Плодът, натоварен с мазнини, може да звучи като оксиморон, но точно това е авокадо. Повече от 75 процента от калориите в авокадо идват от ненаситени мазнини, повечето от които са мононенаситени, видовете, които помагат да се предпази вашият помпа.

Здравословното съдържание на мазнини в плодовете може да доведе до всички заглавия, но авокадото също така доставя витамини Е и С, калий, фолат и фибри.

И съдържа растителни стероли, които могат да помогнат за намаляване на риска от рак, както и на антиоксидантите, лутеин , който помага за поддържането на здравето ви. Проучванията показват, че авокадото може да помогне за намаляване на нивата на холестерола, подобряване на здравето на сърцето и подпомагане на управлението на теглото.

Хранителните вещества

Говорете за предимство за авокадо. Супер плодовете са очевидно добри за вашите вътрешности, но това също е от полза и за вашите външни хора. Авокадото е снабдено с почти 20 витамини и минерали, много от които се гордеят с пестене на пениса, включително:

Едно предупреждение: Ако наблюдавате теглото си, съдържанието на плодове с високо съдържание на мазнини означава, че той има много калории, така че се стреми да се придържате към една порция сервиране (това е около 1/4 от авокадо).

И ако имате склонност към чувствителност към стомаха, опитайте се да я добавите към диетата си постепенно - някои хора изпитват дискомфорт от храни с високо съдържание на мазнини.

Начини да се насладите на авокадо

Има толкова много чудесни начини да се насладите на авокадо, защото те са толкова универсални. Можете да смажете крем-зелените плодове на почти всичко. Те добавят вещество, аромат и здравословна за здравето мазнина към спада, разтопяването и изглаждането. Можете дори да го използвате в сладки ястия, включително пудинг, мус и лед.

Опитайте тези вкусни съвети, за да включите авокадо в някои от вашите ястия и закуски:

Джой Бауер, MS, RDN, CDN, е здравето и храненето Експерт за Днес Show на NBC и основател на Nourish Snacks.