Пролетен микс Хранителни факти и ползи за здравето

Чувалката от Spring Mix зелени е чудесно допълнение към здравословното хранене.

Прибирате ли тези предварително смесени салатни зеленчуци, когато правите седмичните си пазаруване? Пакетираният пролетен микс може да направи здравословна подготовка на салата . Но знаете ли колко калории са в зелените ви салати? Проверете храненето факти за маруля и бебе зеленчуци, за да сте сигурни, че вашата салата е толкова здраво, колкото искате да бъде.

Пролетен микс Хранителни факти

Една порция "пролетен микс" листни зеленчуци се счита за две чаши.

В тази служба получавате:

Пролетна смес или бебешка зеленчукова смес може да бъде комбинация от много различни видове маруля. Вашият микс може да включва:

Типичната смес от зеленчуци осигурява много малко калории и без мазнини. Но тези смеси обикновено са добър източник на витамин А, витамин С и витамин К. Те също могат да допринесат за някои калций и желязо. Ще получите и малко количество фибри, когато консумирате пролетен микс.

Защо да направите вашата салата с пролетен микс вместо обикновена айсберг маруля или романа? Вкусът и текстурата играят голяма роля. Някои хора харесват меката, лека текстура на бебешките зеленчуци. Други обаче предпочитат сърдечната, хрупкава текстура на айсберга.

Смесените салатни зеленчуци също осигуряват малко по-голямо хранене от обикновения айсберг. В допълнение към изобилието на витамин А, К и С, смесените зеленчуци осигуряват повече калций, повече калий, магнезий и фосфор, отколкото айсберг.

Вие също ще получите повече фолат от смесени зеленчуци.

Здравословни начини за използване на зелени салати

Зелените салати осигуряват много малко енергия (калории), но витамините и минералите помагат да се поддържа здравословна диета. Истинската полза от зелените салати обаче идва от начина, по който ги използвате за заместване на по-високи калорични обяди или вечери.

Това са някои от начините, по които можете да използвате здравословна салата, за да достигнете или поддържате здравословно тегло .

Не сте сигурни как да направите здравословна салата? Ключът е да се добавят възможно най-много хранителни съставки с високо съдържание на фибри и да се намали броят на нишестените мастни съставки.

Здравословна салата, която да добавите

По - малко здравословна салатна съставка за намаляване

След като имате купа (или чиния), пълна със здравословни съставки, обличайте салатата си с нискокалорична , по-ниско съдържание на мазнини. Някои от умните диети простият лимонов сок и малко количество зехтин над салатата им. Но можете също така да направите свой собствен здрав салатен дресинг .

Избиране и съхранение на зелени салати

Има много различни начини да купите зеленчуци от салата на пазара. Обикновено има торбички със смесени зелени зеленчуци, които са най-икономични. Но чувалите могат да се разбият сред другите хранителни продукти в транспорта и може да се окажете с насинени зелени, които нямат деликатната текстура, която предпочитате.

Боксовите зелени са друга опция. Обикновено тези контейнери с мида са малко по-скъпи, но вашите зелени са по-склонни да запазят структурата си.

И накрая, някои пазари ви позволяват да сервирате сами зелени салати от голям кош, който често се презарежда. В посока нагоре към този метод е, че зелените могат да бъдат по-свежи от предварително опакования сорт. Но трябва да помолите бакача да е сигурен. Другата полза от използването на метода "Помощ за себе си" е, че можете да си купите точно необходимата сума. Така че няма отпадъци или допълнителни разходи.

След като вземете зелените си салати вкъщи, ги съхранявайте в хладилника. Повечето експерти препоръчват да миете зелените си дрехи веднага. Някои препоръчват да ги съхранявате в голяма купа, покрита с пластмасова обвивка или в запечатана пластмасова торба с хартиена кърпа вътре. Хартиената кърпа помага да се абсорбира и намалява влагата от листата, така че да останат свежи и хрупкави.

Други специалисти препоръчват да измиете зелените си зеленчуци с помощта на салатно надуваемо устройство и след това да ги държите на свободно място в чиста чекмедже в хладилника, облицован с хартиена кърпа. Този метод работи най-добре, ако имате голямо количество салатни зеленчуци за съхранение. Ако имате по-малко зеленчуци, можете да ги държите в саланата с кърпа.

Зелените вероятно ще останат свежи до десет дни във вашия хладилник