Информация за въглехидратите и калориите за Collard Greens

Collard greens (или просто "collards") са членове на зелето (семейство Brassica) на зеленчуци. Тази група се нарича още кръстоцветни зеленчуци. Collard Зелените се считат за една от най-хранителните храни на калории. Може да се изненадате да чуете, че всяка унция от зелените зеленчуци има 1 грам мазнини, повечето от които се състоят от омега-3 мастни киселини (всъщност това е вярно за много зелени листни зеленчуци).

Въглехидрати и фибри

Гликемичен индекс

Както при повечето не-скорбялни зеленчуци, няма научно изследване на гликемичния индекс на колардите.

Оценено гликемично натоварване

Ползи за здравето

Зелените зеленчуци като охлюви са просто опаковани с хранителни вещества. Зелените от Collard са отличен източник на фибри, витамин К (половин чаша варени зелени зеленчуци има 8 пъти дневно изискване!), Витамин А, витамин С, фолиева киселина, бета-каротин и други каротеноиди и лутеин.

Счита се, че кръстоцветните зеленчуци (броколи, карфиол, зеле, зеле и други) като група имат противоракови свойства при определени видове ракови заболявания, както и с понижаващи холестерола свойства.

Как да подготвим Collard Greens

Има много различни начини да се подготвят collards но имайте предвид, че е било показано, че леко готвене тях е начин да се получи най-хранителни вещества и рак, предотвратяване на фитонутриенти от тях.

Първо, изплакнете добре collards. След това, като цяло, ще искате да отделите листната част от дървесната стебло. (Стъблото може да се консумира, но за готвене е необходимо повече време). Котлето зеленчуците се нарязват на парченца. В този момент можете да ги включите в много рецепти, или да ги нахапате, пара или да ги варете. Опитайте сотене с чесън и зехтин, и обличане с малко лимонов сок.

Източници:

Higdon JV, Delage В, Williams DE, et al. Кръстосано зеленчуци и риск от рак на човека: Епидемиологични доказателства и механизъм основа. Фармакологични изследвания . Март; 55 (3): 224-236.

Лерукс, Маркус Фостър-Пауъл, Кей, Холт, Сузана и Бранд Милър, Джанет. "Международна таблица на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2002 г." Американски вестник за клинично хранене . Vol. 76, No. 1, 5-56,

Rungapamestry V, Duncan AJ, Fuller Z et al. Ефект на готвене зеленчуци за готвене върху последващата хидролиза и метаболитна съдба на глюкозинолати. Сборник със списание за хранене . 2007 фев; 66 (1): 69-81.

USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, издание 28 . >> https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.