Пиле и Quinoa Пълнени Кабоша скуош Купи

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 475

Мазнини - 13g

Въглехидрати - 67гр

Протеин - 27г

Общо време 80 мин
Подготовка 45 мин , Готвене 35 мин
Сервирания 4 (по 12 унции)

Тази сирена, сладка и пикантна ястие, съдържа вкусно разнообразие от вкусове и текстури. Kabocha е по-нисък в FODMAPs от по-познатия скуош butternut ; има по-сложен вкус и сладко картофено тяло. Магазините за хранителни стоки често продават kabocha mislabeled като сладкиши, затова се консултирайте с някои снимки, преди да пазарувате за тази хранителна есенна храна.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 400F. Маслото се пече или линирайте с фолио за лесно почистване.
  2. Пиче скуош няколко пъти с вилица и го поставете на микровълнова безопасна чиния. Кук на висока мощност в микровълнова фурна, докато тя е достатъчно мека, за да вмъкнете нож лесно, 8 до 12 минути.
  3. Докато скуошът се готви в микровълновата печка, измервайте киноа, вода, сол, мащерка и градински чай в тенджера с 2-литра. Покрийте и заврийте; намалете топлината, за да поддържате кънки и гответе за 7 минути. Добавете пиле, разбъркайте, покрийте отново и гответе, докато не се поеме водата и ще видите бялата опашка от семената на киноа, около 5 до 6 минути. Извадете тенджерата от огъня и го оставете да седне, покрита, за още 5 минути, за да завършите процеса на готвене. Почукайте сместа quinoa и пилешко месо с вилица и разбъркайте в червени боровинки, кренвирши и синьо сирене.
  1. Когато скуошът е достатъчно хладен, за да се справи, да счупи или да отреже стъблото, и нарязани на скуош на половина хоризонтално. Изсипете и изхвърлете семената. Поставете двете половинки, нарязани нагоре, върху подготвения лист за печене. Почистете вътрешността и ръба на всяка половина с 1 супена лъжица кленов сироп. Попълнете всяка половина с могила на киноа и пилешки пълнеж. Печете в центъра на фурната, докато сместа quinoa започне да се превръща в златисто кафяво, 15-20 минути.
  2. За да сервирате, нарязайте всяка скуош на половина на две за общо 4 порции. Поръсете всеки квартал с една супена лъжица нарязани пекани.

Варианти и замествания на съставките

Използвайте раздробено сурово пиле вместо пилето, ако искате.

За да направите тази рецепта вегетарианец, пропуснете пилето или заместете 8 унции смлян темпех за пилето.

Ако предпочитате по-меки сирена, заместете нарязания чедър или на възраст Gouda за синьо сирене.

Съвети за готвене и сервиране

Лекарите могат да открият, че една осма от пълнената скуош е достатъчно голяма част.

Закупете препечени пекани или препечете свой собствен в тежък тиган на средна температура, като се разбърквате непрекъснато, докато не потъмнеят и станат ароматизирани, около 5 минути.

Kabocha няма да готви много повече във фурната по време на краткото време за печене, затова се уверете, че е приготвено до желаното ниво на нежност по време на микровълновата стъпка.