Избор и извършване на тренировки за кръстосано обучение

Извършването на една и съща тренировка, ден-на-и-ден, ad nauseam, не е просто скучно, тя всъщност може да промени кратко вашите резултати тренировка. Човешкото тяло не е предназначено да действа като машина на монтажна линия, механично изпълнявайки същите задачи отново и отново; това означава да се разтяга, завърта, върти и да се движи във всяка посока в отговор на непрекъснато променящата се външна среда в света.

Именно затова кръстосаното обучение е толкова важно.

Какво представляват тренировъчните програми?

Кръстосаните тренировки са тренировки, които добавят измерение към обичайната си рутина. Те помагат да тренирате тялото си по начини, които не са свикнали да тренирате, за да изравнят мускулните дисбаланси, да укрепят потенциалните слабости и да намалят вероятността от прекалено обучение или прекаляване на наранявания. Кръстосаните тренировки не са специфична тренировка сама по себе си, а персонализиран подход за противопоставяне на типичната тренировка, за да подобрите цялостната си годност и атлетичност.

4 съвета за избор на тренировъчна тренировка

Тъй като тренировките за кръстосана тренировка не са "еднакви за всички", трябва да се замислите критично за обичайната си рутина, за да намерите дейности за кръстосано обучение, подходящи за вас. Обмислете следните съвети за избор на тренировка за кръстосано обучение.

1. Добавете допълнителна рутинна процедура, базирана на 5-те компонента на фитнес

Има пет основни компонента на фитнес: мускулна сила, мускулна издържливост, сърдечно-съдова издръжливост, гъвкавост и композиция на тялото. Повечето тренировки са предназначени да подобрят някои от тези компоненти, но не могат да ги насочат към всички. Например, колоезденето, бягането и плуването са чудесни дейности за подобряване на сърдечно-съдовата издръжливост и в известна степен могат да подобрят и мускулната издръжливост. Те обаче не са най-добрите дейности за изграждане на мускулна сила или гъвкавост и те могат или не могат да допринесат за значително подобрение на състава на тялото, в зависимост от други кофактори, като приема на храна.

Когато се опитвате да изберете тренировка за кръстосано обучение, добре е да изберете допълнителна процедура, която е насочена към един или два от петте компонента на фитнес, към които все още не сте фокусирани. Например, ако правите много работа, може да искате да започнете да изграждате мускулна сила или да подобрявате гъвкавостта. Твоята кръстосана тренировка тогава може да включва тренировки за сила и / или йога няколко пъти седмично.

2. Променете влиянието си

Има три основни нива на въздействие, с които участвате, когато упражнявате: голямо въздействие, ниско въздействие и никакво въздействие. Никой от тях не е непременно "по-добър от" другите - всички те имат своите предимства и недостатъци.

Когато избирате тренировка за кръстосано обучение, може да искате да промените въздействието на тренировката си. Например, ако сте голям фен на танцови кардио тренировки, които попадат някъде в спектъра между тренировки с ниска и висока степен на въздействие, може да пожелаете да допълните графика си с алтернатива без въздействие, като закрито колоездене или водна аеробика , По същия начин, ако сте голям плувец, може да е време да излезете от басейна и да опитате ръката си на силен тренировка или скачане на въже.

3. Променете Вашата посока

Хората се движат в три равнини на движение: сагитални, фронтални и напречни. Преместването във всяка равнина изисква ангажиране на различни мускулни групи, за да извършват отделни действия на движещите се стави. Ако непрекъснато се движите на едно място - например, бегачите и велосипедистите почти само се придвижват напред и назад в сагиталната равнина - вие пренебрегвате действията и мускулите, които се изискват да се движат в другите самолети. С течение на времето това може да доведе до мускулни дисбаланси, които могат да допринесат за наранявания. Добра идея е да изберете тренировъчни тренировки, които нарушават моделите на движение и ви принуждават да извършвате действия в различни равнини на движение. Ето какво трябва да знаете:

Ако прегледате нормалната си тренировка и откриете, че почти винаги работите в една равнина на движение, добра идея е да се бори с мускулните дисбаланси, като включите рутина за кръстосано обучение, която насърчава движението на няколко равнини.

4. Просто опитайте нещо ново

Когато останете в коловоз, повтаряйки същата рутина в продължение на месеци, не е нужно да преосмисляте плана си за кръстосано обучение. Почти всяка нова тренировка ще "удари" системата ви и ще ви напомни, че сте имали убити мускули, които сте силно пренебрегнали. Изберете дейност, която умирате да опитате и дайте най-добрия си изстрел. Може да го обичате, може да го мразите, но в крайна сметка няма значение. Важното е да запазите тялото си да се досещате, за да продължите да виждате подобрения във вашата фитнес и здраве.

Примерни идеи за тренировка за тренировка

Ако имате нужда от няколко идеи, за да стигнете до твоите творчески сокове, помислете за следното.

Кога да сменяте нещата

Добра идея е да коригирате рутинното си упражнение веднъж месечно. Това не означава, че трябва да правите цяла нова тренировъчна тренировка всеки месец, но това означава, че трябва да правите периодични промени в честотата, интензивността, времето или типа тренировка . Ако откриете тренировка за кръстосана тренировка, която наистина обичате, това може да означава добавяне на още една тренировка към вашия график всяка седмица, или това би означавало, че коригирате вашето кръстосано обучение в по-кратка и по-интензивна програма. Важното е редовно да се променят нещата, дори и по малки начини, за да се максимизират физическите адаптации и подобрения.

Словото от

Предметът на тренировки за кръстосано обучение може да изглежда объркващо, тъй като няма трудна и бърза програма, която се отнася за всички. Вместо да се наблягате на детайлите, се стремите да провеждате две до четири тренировки всяка седмица от любимата си рутина, след това добавете една или две сесии с напълно различна активност. Веднъж месечно правете няколко промени. Това наистина е толкова лесно.