7 правила за раздяла, ако искате да отслабвате

Ако сте сериозно да намалите теглото си, има няколко популярни правила за диета, които трябва да се счупят. Някои от тези правила са митове за загуба на тегло, които са се запазили в продължение на години, докато други са вярвания, които станаха популярни като част от модерен диети маниер. Независимо от техния произход, диетата ви вероятно ще се провали, ако слепите ги следвате. Така че, проверете списъка и се уверете, че получавате фактите, така че можете да отслабнете по-бързо и да запазите теглото си завинаги.

Правило за диета № 1: "Трябва да ям по-често, за да избегна режима на глад."

Диета реалност: Няма нищо лошо да ядете малки чести хранения, за да се предпазите от преяждане по време на хранене. Никога не искаш да станеш толкова гладен, че ти се справяш. Но ако мислите, че яденето по-често е по-ефективно за отслабване, грешите.

Правило 2 за диета: "Избягвайте въглехидратите. Те причиняват наддаване на тегло".

Диета реалност: въглехидратите не причиняват наддаване на тегло. Нишестето също не води до увеличаване на теглото. Ще спечелите тегло, ако ядете твърде много калории, независимо дали калориите са въглехидрати, мазнини или протеини. Някои хора избягват въглехидрати с ниско съдържание на въглехидрати, защото обикновено имат малка хранителна стойност и понеже вероятно ще гладувате отново, ако ги изядете.

Правило за хранене 3: "Храните с ниско съдържание на мазнини ще ми помогне да отслабна по-бързо."

Диета реалност: Храни, които са естествено ниско съдържание на мазнини обикновено са храни, които са добри за вас.

И тъй като мазнините са с високо съдържание на калории, е добра идея да ограничите количеството мазнини в диетата си, ако искате да отслабнете. Но много храни с ниско съдържание на мазнини диета са всъщност лоши за вашата диета.

Правило # 4 за диета: " тренировките с висока интензивност са най-добрите тренировки за отслабване."

Диета реалност: HIIT тренировки са най-голямата тенденция във фитнес индустрията през последните няколко години. Сесиите с висока интензивност изгарят големи калории. Но не трябва непременно да правите повече от тях, за да отслабнете по-бързо. Понякога правиш тежка тренировка може да причини повече вреда, отколкото полза.

Диета Правило № 5: "Биологичните храни, които не са генетично модифицирани, без глутен, ще ми помогнат да отслабна по-бързо от преработените храни".

Реалност на диетата: Няма нищо лошо при консумирането на органични, безглутенови или не-ГМО храни. Но факт е, че много органични храни, които не са генетично модифицирани, без глутен, са преработени храни и съдържат толкова калории и грамове захар, колкото обикновените храни.

Диета Правило # 6: "Cheat дни са добри за моята диета."

Диета реалност: Cheat дни и диети, които включват интермитентно пост звук като страхотна идея, защото те позволяват на dieters да ядат някои от храни, които те пожелаят. Това вероятно е причината тенденцията да се появи толкова бързо. Но има недостатък, който да отнеме свободен ден от вашата диета - и може да ви струва няколко килограма на скалата.

Правило # 7 за диета : " Бързите методи за отслабване никога не работят."

Диета реалност: Най-бързи диети за отслабване са модните базирани на странни, неоснователни науки.

Но това не означава, че всички бързи диети за отслабване са лоши за вас. Някои не само работят, но всъщност могат да ви помогнат да губите повече тегло в дългосрочен план.

Не забравяйте, че има изключения от всяко правило. Докато някои от тези правила за диета първоначално се основават на разумни доказателства, някои от тях се променят през годините и вече нямат смисъл. Ако спазвате правило за диета, уверете се, че знаете защо. Интелигентните диети губят тегло по-бързо.