Средиземноморска лятна зеленчукова рататуйска рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 102

Мазнини - 7 гр

Карби - 8гр

Протеин - 2g

Общо време 35 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 30 минути
Сервирания 8 (по 1/2 чаша всяка)

Това е като слънцето е заловен на чинията ви! Това е подобно на ratatouille, но има леко различна структура и вкусове. Това е страхотно студено като салата на следващия ден или загрята за омлет пълнеж.

Съставки

подготовка

В това зеленчуково сирене, в зависимост от топлината на тигана и соковете на зеленчуците, те могат да започнат да се придържат. Ако това се случи, добавете плясък на виното или бульона, за да го разхлабите.

  1. Загрейте маслото в тиган с лук. Когато лукът се накисва, добавете патладжан и гответе за 4 до 5 минути. Поръсете сол над всички. След това добавете чушки, гответе за 2 до 3 минути, добавете тиквички и гответе за 2 до 3 минути.
  2. Издърпайте зеленчуците в краищата на тигана и го пригответе в центъра (може да се наложи да добавите малко повече масло) в продължение на 30 до 60 секунди, докато ухаем.
  1. Изсипете домати и разбърквайте, за да освободите сока (отново, това държи всичко от залепване). Добавете останалата част от виното или бульона и сухия босилек, ако го използвате. Кук до домати са доста добре разбити. Патладжанът трябва да е доста гъст.
  2. Добавете черен пипер и горещ сос, ако го използвате. (Само една капка горещ сос, просто искаш да "перки" на вкус, а не да бъде пикант.) Вкус и нагласете подправките. Ако доматите и виното го правят малко кисел или вкусовете не изглеждат добре да се смесват, добавете много малко количество подсладител - не повече от 1 чаена лъжичка. Ще бъдете изумени как това може да промени цялото ястие.
  3. Смесете се с пресен босилек и свалете топлината.

Колко време го приготвяте след тази точка зависи от вас. Понякога го приготвям, за да концентрирам вкусовете и да го направя много по-малко хрупкав. Ако спрете в този момент обаче, трябва да имате около 4 чаши зеленчуци, като направите 8 порции.