Въглехидрати във вода Кестени

Растителен растителен корен като ракия

Може да се изненадате да разберете, че кестенът от водата не е орех (или дори свързан с ядки), а по-скоро растителен корен от нишесте. Ако ограничавате въглехидратите си, знайте колко много те съдържат е важно, за да можете да решите дали да направите замяна.

Водните кестенови растения се отглеждат в блатисти или влажни зони и могат да се консумират сурови или варени.

Те най-добре познават като популярна съставка в китайската кухня. Техният вкус е лек и леко сладък. Вероятно най-голямата точка на продажба на водни кестени е, че те остават хрупкави, когато са приготвени или консервирани, за да могат да добавят хубава текстура към ястията. Въпреки че са нишестени, те са малки, така че малко нарязани на разбъркани или салата може да бъде приятно допълнение.

Ако искате подсладител с ниско съдържание на въглехидрати за водни кестени, опитайте jicama , която също е лека и хрупкава, въпреки че не поддържа кризата си при продължително готвене.

Въглехидрати и влакна се броят за водни кестени

Въпросите на въглехидратите за суровите и консервираните кестени са различни в базата данни USDA, тъй като стойностите за консервираните сортове включват теглото на водата, в която са опаковани. Суровите стойности вероятно са по-типични за използването, което ще направите от водните кестени.

В сравнение с jicama , консервираните кестени имат три пъти ефективните (нетни) въглехидрати, докато кестените от сурова вода имат над пет пъти повече.

Гликемичен индекс за водни кестени

В научната литература не са докладвани проучвания на гликемичния индекс на водните кестени, поради което гликемичният товар не може да бъде изчислен. Може да видите гликемичен индекс, посочен другаде за водните кестени, но те не се появяват на референтната таблица и няколко такива списъци се различават значително. Гликемичният индекс показва колко определена храна повишава нивата на кръвната глюкоза. Гликемичното натоварване взема предвид размера за сервиране. Тъй като водата кестени обикновено се използват в малки количества в рецепти и салати, обслужващият размер би бил фактор.

Ползи за здравето на водните кестени

1/2 чаша сервиране на водни кестени доказва 4% от дневната Ви стойност на витамин С и 10% от дневната стойност на желязото. Водните кестени са доста добър източник на калий, манган, калций, мед и витамин В6.

Избор и съхранение на водни кестени

Консерваните водни кестени, които очевидно са по-разпространени, трябва да бъдат изплакнати, за да се премахне вкусът "консервиран".

Когато избирате пресни кестени от сурова вода, изберете тези, които имат гладка, нетъкана кожа без меки петна.

Съхранявайте ги в хладилника в пластмасова торбичка, където те могат да продължат до две седмици, в зависимост от това колко са свежи. Преди яденето кестените от сурова вода трябва да бъдат обелени и горната част да бъде нарязана.

> Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008. Диабетна грижа . 2008; 31 (12): 2281-2283. Дой: 10.2337 / dc08-1239.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, Министерство на земеделието на Съединените щати. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.