Моркови калории и хранителни факти

Ползи за здравето на морковите и съвети за готвене

Ако харесвате хрупкави закуски, морковите може да са перфектното лечение. Калориите в морковите са сравнително ниски и са лесни за приготвяне и лесно се опаковат като лека закуска. Храненето на морковите факти разкрива, че тази храна е умна, която трябва да държите в кухнята си.

Калории в морковите и хранителните факти

Факти за храненето на морковите
Сервиращ размер 1 среда (61 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 25
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натрий 42 мг 2%
Калий 195 мг 6%
Въглехидрати 6g 2%
Диетични фибри 1.5гр 6%
Захар 3g
Протеин 0.5 g
Витамин А 204% · Витамин С 6%
Калций 2% · Желязо 1%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Морковите са здравословно, хрупкаво лечение. В veggie е с високо съдържание на фибри и една порция моркови съдържа само 30 калории. Не е зле, нали? Но това е, ако ядете само една порция. Една порция може да бъде малка шепа бебешки моркови или един голям морков. Но калориите в морковите могат да се добавят бързо, ако добавите натопи и ги изядете безмилостно.

Ниските въглехидрати и хората, които се нуждаят от ограничаване приема на въглехидрати, също могат да бъдат загрижени за въглехидратите в морковите . Има 6 грама въглехидрати на морков и 3 грама захар, повече от много други зеленчуци. Но морковите също осигуряват фибри. Така че ще получите само 4,5 нето въглехидрати на морков.

Ползи за здравето на морковите

Въпреки че морковите добавят захар към вашата диета, лесният за ядене зеленчук осигурява здравни преимущества. Морковите са отличен източник на витамин А. Според Националните здравни институти витамин А е от съществено значение за зрението и помага на тялото с растеж на клетките, имунната функция, възпроизводството и здравата комуникация между вашите клетки.

Морковите са добър източник на тиамин, ниацин, витамин В6, фолат и манган. В допълнение, морковите са много добър източник на диетични фибри (отлични за отслабване), витамин С, витамин К и калий.

Как да намалим калориите в морковите

Проблемът с морковите е, че те лесно се преяждат. Разбира се, ако ще преяждате някаква храна, морковите вероятно са една от по-добрите опции.

Но ако се опитвате да отслабнете, да научите да ядете всяка храна с умереност е важно. И ако преяждате морковите и потапяте , тогава можете лесно да консумирате дневна стойност калории на едно заседание.

Ако се наслаждавате на морковите, опитайте се да избегнете потапянето им в висококалорично разпространение. Калориите в лука, например, могат да бъдат по-високи от калориите в цялото хранене, ако не наблюдавате колко много ядете. Не забравяйте, че дори здравословното хранене може да е лошо за вашата диета, когато добавите сосове, спадове и подправки.

Ако се опитвате да отслабнете чрез рязане на въглехидрати , можете да пропуснете морковите, защото те са по-високи в захарта, отколкото другите леки закуски. Но ако сравнявате 4 грама захар в моркови с плодова закуска като банан , оранжево или ябълка, които съдържат 20-30 грама захар, тогава морковите не изглеждат толкова зле. Ако се притеснявате за захарта в морковите, разбърквайте чантата си с други хрупкави закуски като целина или броколи. По този начин можете да се отдадете на хрупкаво лечение, без да се изчерпи вашата диета.

Събиране и съхранение на моркови

Повечето експерти препоръчват да купувате моркови с върховете, които все още са прикрепени за оптимална свежест. Но те не са достъпни навсякъде и не всеки има време да отреже и подготви моркови у дома.

Така че някои здрави скейкъри вместо това избират бебешки моркови.

Бебешките моркови са просто по-малки моркови, отрязани от по-големи моркови. Бебешките моркови обикновено са вече измити и почистени, за да можете да ги изядете направо от торбата, което ги прави удобна и здравословна закуска.

Морковете трябва да се съхраняват в хладилника, за да запазят вкуса, свежестта и текстурата. Морковите могат да бъдат замразени, но поставянето им във фризера може да промени структурата на зеленчуците.

Рецепти за моркови и здравословни начини за подготовка

Морковите могат да бъдат обелени и нарязани, за да бъдат изядени сурови. Те са вкусни соло или със здравословно натопи, като хумус. Можете също така да раздробявате морковите и да ги добавите към салата или сърдечна обвивка, за да се спуснете сладко.

Ако искате да готвите и искате да опитате да правите рецепти от моркови, опитайте някоя от тези пикантни или сладки ястия.