Garmin vivofit - Фитнес преглед на групата

Garmin vivofit и vivofit 2

Функционалните групи Garmin vivofit и vivofit 2 имат голямо предимство пред много други монитори за активност на китката - не е нужно да ги зареждате отново. Той има живот на батерията месеци (до една пълна година), вместо дни (или часове) и 30-дневна памет, ако искате да го използвате офлайн.

Другото огромно предимство е, че можете да носите Garmin Vivofit като часовник за педометър .

Времето (или друг екран с избрани данни) винаги е видимо, за да можете да го проверите с един поглед, вместо да се налага да активирате дисплея или изобщо да нямате дисплей като Fitbit Flex .

В допълнение към проследяването на Вашите ежедневни стъпки, дистанция и калории, Garmin vivofit проследява съня и неактивността, за да не ви се налага да седнете прекалено много. Той се сдвоява с ANT + сърдечен ритъм, за да проследява сърдечната честота по време на тренировки.

Можете да синхронизирате данните си безжично на компютър или компютър с Mac чрез USB приемник или чрез Bluetooth към приложение за iOS или Android. Таблото за управление на приложението и онлайн предоставя подробности за всяко измерване и можете да печелите значки и да споделяте постижения чрез социалните медии. Те също имат връзка с дневника на MyFitnessPal .

Garmin vivofit на китката

Дисплеят на светодиода винаги е видим, с достатъчно големи числа, за да застарявам очите си. Vivofit 2 добавя фоново осветление, което не е включено в оригиналния Vivofit.

Използвате единствения бутон, за да преминете през екрани (можете да избирате кои от тях да се появяват), включително стъпки, стъпки, които остават за Вашата дневна цел, време, дата, изгаряния през целия ден, разстояние и сърдечен ритъм и зона. На екрана ще видите също и червена лента за придвижване, когато сте били неактивни в продължение на един час или повече.

Гъвкавата лента е удобна за носене и можете да си купите пакети от ленти в различни цветове, за да я сменяте лесно, за да съответствате на вашето облекло или дори да си купите метална лента, за да я обличате. Vivofit 2 обхваща заключващ механизъм за сигурност, докато оригиналната лента на vivofit има "придържащ" контур, за да предотврати загубата. Открих, че маншетът е много удобен за носене и много по-гъвкав от тези на Nike + Fuelband , Jawbone UP и Polar Loop .

Garmin vivofit е водоустойчив? Той е водоустойчив до 5 ATM, достатъчно добър за повърхностно плуване и къпане.

Настройване на Garmin vivofit

USB Dong ANT за вашия компютър (компютър или Mac) е включен, но можете да настроите устройството и с приложението iOS или Android. Ако използвате компютър, трябва да инсталирате софтуера Garmin Connect, за да синхронизирате данните и оставите USB приставката. С помощта на приложението или USB доджъла активирате функцията за синхронизиране на групата vivofit, когато искате да синхронизирате данните. Синхронизирането с приложението изисква Bluetooth 4.0, така че може да не работи със стари мобилни устройства.

Какви са песните на Garmin vivofit

Стъпки : Vivofit следи целодневните стъпки. Можете да зададете конкретна стъпка, например 10 000 стъпки или да определите най-добрата стъпка за Вас.

Започнах с 7500 стъпки за мен и в рамките на една седмица целта ми беше до 10 000, тъй като надвишавах това всеки ден. В бандата виждате целодневните си стъпки плюс отброяването на стъпката за деня.

Таймер за активност: Vivofit 2 добавя таймер за активност, който оригиналът няма. Ако искате да проследите конкретна разходка или тренировка, натиснете бутона, докато се появи Старт и таймерът стартира. Можете да превъртате, за да видите други екрани, докато е активен. Когато сте готови, натиснете отново, докато стигнете до екрана Stop и след това приключете тренировката. Статистическите данни за вашата тренировка се появяват в групата. Когато синхронизирате данните си, ще имате наличните статистически данни за тренировки под "Дейности". Това включва време, средна скорост, разстояние, калории, обиколки.

Оригиналният vivofit няма таймер за активност, но автоматично ще регистрира сесия за активност, ако носите рингови колани за сърдечен ритъм, след като открие монитора, който започва да записва активност, която можете да прекратите с натискане на функцията Heart. При всеки модел, ако носите монитор за сърдечен ритъм, ще видите и графика на сърдечната честота през тренировката, включена в екрана за активността.

Калории: vivofit следи изгарянето на калориите през целия ден на калориите на бандата, което включва калориите, които горят в покой. Можете да балансирате това с калориите, които ядете, чрез връзката към приложението MyFitnessPal.

Разстояние: Това се изчислява от броя на стъпките ви. Можете да коригирате дължината на стъпката си, ако цифрата е твърде висока или твърде ниска, под Настройки на устройството, Лична информация. Въвеждам обичайните ми стъпки на миля, за да получа повече точност.

Сън : За да наблюдавате съня си, натискате бутона в лентата, докато се появи сън. Когато ставате сутрин, отново го натиснете, за да прекратите записа на сън. В приложението или в таблото за управление можете да прегледате общото време за сън и графиката на съня с ниско до високо движение.

Преместване на лентата: За да се намалят рисковете за здравето на заседанието прекалено много , на лентата се появява червена лента за движение, след като сте били неактивни за един час. Той расте на сегменти на всеки 15 минути, ако не ставате. Ставайки и движейки се за минута или две, това изчезва. С vivofit 2 можете също така да настроите звуков сигнал, който да ви събуди, когато сте били неактивни за един час или повече.

Сърдечна честота и зони: Vivofit няма вграден датчик за сърдечен ритъм, но поддържа ANT ремъци за сърдечен ритъм и можете да видите показанията от тях на vivofit. Групата показва избора ви на bpm или процент на максималния пулс. Можете също така да видите коя зона на сърдечната честота се намирате. Това е зададено на 0 за под 50%, а след това на 1-5 за всеки 10% диапазон, започвайки от 50-60 като зона 1. Можете да разгледате подробностите за сърдечната честота за всяка тренировка в дисплея на приложението или таблото, включително графика, средната сърдечна честота и най-високата сърдечна честота.

Garmin Connect App и табло за управление

Експерт Преглед на Garmin vivofit

Плюсове :

Минуси

Garmin vivofit или Fitbit?

Ако бях нов за носене на фитнес банда или крачкомер, можех да избера Garmin vivofit 2 над Fitbit Flex или Fitbit Charge .

Garmin vivofit или vivofit 2?

Двете версии са една и съща цена от Garmin, въпреки че може да видите по-добра сделка за едната или другата. Предпочитам актуализирания Vivofit 2 за функцията таймер за активност, за да проследявате тренировките и звуковия сигнал, когато се покаже лентата за преместване.

Също така ще имате по-голям избор от модни банди за Vivofit 2.

Най-долу в Garmin vivofit

Vivofit е отлична фитнес банда, особено за фитнесмени. Той може да ви държи в движение цял ден с неговите предупреждения за движение, както и да можете да проследявате упражненията. Харесва ми да мога да обменям ленти с лекота, както и да го използвам като часовник. Чудесно е да виждате сърдечната честота на бандата, когато използвам каишка за гръдния кош, както и подробности за тренировката на приложението.