Как да се отървете от целулита

Може ли загуба на тегло да ви помогне да намалите целулита на бедрата?

Ако сте като повечето жени, ще искате тялото ви по-добре, ако можете да се отървете от целулита на бедрата, краката и задника. Добрата новина е, че на пазара има много целелити. Лошата новина е, че има толкова много методи за премахване на целулита, че може да е трудно да се намери най-доброто.

Използвайте това ръководство, за да сравните различните начини да се отървете от целулита и да намерите такъв, който се вписва в бюджета и начина ви на живот.

След това използвайте бележките от изследването, за да разберете какъв резултат бихте получили с различни методи.

Възможно ли е да се отървете от целулита?

Много жени се надяват, че загубата на тегло ще им помогне да се отърват от целулита. А загубата на тегло може да подобри състоянието на кожата в някои. Но в други, загубата на тегло не работи. Така че жените правят други начини за по-гладка и стегната кожа.

На пазара има стотици продукти, които твърдят, че намаляват целулита. Някои кремове за целулит, ролки и сухи четки се предлагат онлайн или на местната аптека. Много магазини от висок клас предлагат и скъпи продукти, които помагат на целулита да изчезне. И тогава има одобрени от FDA медицински лечения за целулит, които може да намерите в кабинета на лекаря или медисапа. Но дали някой от тях работи?

Отговорът може да зависи от това кой питате. Д-р Дейвид Стол е сертифициран от борда дерматолог, който практикува в Бевърли Хилс, Калифорния.

Той е автор на женската кожа, има много знаменитости и често се нарича "дерматологът на звездите". Д-р Стол не предлага лечение, за да се отърве от целулита, защото не вярва, че те работят.

"Резултатите са разочароващи за повечето подходи към целулита", казва той.

"Към днешна дата няма общоприет начин за постигане на последователни резултати за лечение на целулита. Д-р Стол предлага медицинско лечение за подобряване на външния вид на кожата, но не лекува целулита. "Не искам да вземам пари от пациентите, дори ако са отчаяни, за да се отърват от целулита си, ако не мога да доставя резултатите, които искат".

Но други лекари виждат полза, дори ако лечението на целулита не е перфектно. Д-р З. Пол Лоренц е пластичен хирург, сертифициран от борда, който практикува в Ню Йорк. Той се съгласява, че нито една целулитна терапия не е перфектна, но вижда подобрение с процедурите, които предлага. Той казва, че стига пациентите да имат реалистични очаквания, те могат да получат едновременно физически и умствен тласък, когато видят намалената целулит. "Третирането може да осигури полза, казва той," ако те са част от пълен пакет здравословен начин на живот ".

Как да намерим най-доброто лечение на целулита

Така че как да намерите най-добрия метод за отстраняване на целулита за вас? Преди да изберете лечение, трябва да имате предвид няколко фактора.

Къде да получите информация за отстраняване на целулита

Така че, къде получавате безпристрастна информация за лечението с целулит? Тя може да бъде трудно да се намери, защото голяма част от информацията е спонсорирана от компании, които продават лечения. И ако отидете в кабинета на лекаря си, вероятно ще получите информация преди всичко за едно или две маркови лечения, които лекарят е избрал да предостави въз основа на неговия опит, наличност и други съображения.

Има сайтове като RealSelf.com, които могат да ви помогнат да сравнявате различни медицински лечения с марка. Но отговорите, предоставени от лекарите, често популяризират само конкретната марка, която продават. Сайтът може да ви помогне да определите разходите за лечение в конкретната област на страната.

Когато оценявате различни методи, внимавайте преди и след снимките. Не само че снимките могат да се променят, но осветлението, ъгълът на камерата, дрехите и много други фактори могат да направят резултатът да изглежда по-впечатляващ, отколкото е всъщност. Дори и изследователите, които учат целулита, са открили, че няма добър начин да се снимат или оценят резултатите от целулита.

Домашно и спа целулит лечение

Ако сте решили, че искате да се отървете от целулита у дома, съществуват различни видове популярни лечения.

Медицински процедури, за да се отървете от целулита

Има одобрени от FDA медицински лечения, които да ви помогнат да намалите целулита. Тези лечения обикновено се предлагат от дерматолог, пластичен хирург или от естетик, който работи под наблюдението на лекар, сертифициран от борда. Ще забележите, че същата технология (или комбинация от технологии) може да се продава под няколко различни търговски марки.

Какво трябва да направите преди всяко лечение на целулита

Ако сте решили, че искате да подобрите целулита си, ще намерите много лекарски кабинети и минерални извори, които предлагат услуги. Но не всички от тях осигуряват същото ниво на грижа. Намирането на квалифициран доставчик може да бъде трудно.

За съжаление, няма стандартизиран лиценз, който потребителите могат да търсят при избора на техник. Някои държави осигуряват изключително строго лицензиране, но други не регулират толкова много лечения. Доктор Лоренц казва, че пациентите могат да използват контролен списък от 3 точки, за да останат в безопасност.

  1. Проверете квалификацията на лекаря. Лекарят трябва да бъде сертифициран от борда. Повечето лекари, които осигуряват намаляване на целулита, са дерматолози или пластични хирурзи. Попитайте лекаря колко опит има при лечението, от което се интересувате.
  2. Проверете квалификацията на доставчика. Ако лекарят не предоставя действителното лечение, задайте въпроси за това кой ще извърши процедурата. Често това е естетик и можете да попитате дали той или тя е лицензиран в държавата. Повечето държави имат дъски, които изискват доставчици на грижи за кожата да бъдат лицензирани. Освен това проверявайте колко внимателно есттецът се наблюдава от лекаря. Разберете дали лекарят ще бъде на място, когато се извършва процедурата. Накрая проверете дали лекарят и техникът са преминали обучение с производителя на устройството.
  3. Проверете лиценза на съоръжението. Ако провеждате инвазивна процедура, ще искате да предприемете допълнителни стъпки, за да се уверите, че съоръжението е акредитирано. Можете да поискате от служителите да видят сертификат за акредитация. Има различни организации, които сертифицират съоръжения като Асоциацията по акредитация за амбулаторно здравеопазване (AAAHC) и Американската асоциация за акредитация на амбулаторни хирургични съоръжения (AAAASF).

И накрая, преди да инвестирате в лечение за целулит, не забравяйте да поговорите с Вашия лекар, за да зададете разумни очаквания. Резултатът ви може да се различава от тези, които виждате в снимките на уебсайт или блог на лекар. Не можете напълно да се отървете от целулита, но ще бъдете по-доволни от резултата, ако имате чувството, че сте получили това, за което сте платили.

Източници:

Collis N, Elliot LA, Sharpe С, Sharpe DT. "Обработка на целулита: мит или реалност: проспективно рандомизирано, контролирано проучване на две терапии, ендемология и крем с аминофилин". Пластична и реконструктивна хирургия септември 1999 г. 1115-7

Стефани Лубердинг, Нилс Крюгер, Нийл С. Садик. "Целулит: преглед на базата на доказателства". Journal of Clinical Dermatology август 2015, том 16, брой 4, стр. 243-256.

Джефри С. Орингер, Мурад Алам, Джефри С. Довър Торбониране на тялото, мастна тъкан и целулит: процедури в серията козметични дерматологии. Глава 14: Лазери и светлини: намаляване на целулита . Септември 2014 г., стр. 115-120

Smalls LK, Hicks М, Passeretti D, Gersin К, et al. "Ефект на загуба на тегло върху целулита: гиноидна липодистрофия". Пластична и реконструктивна хирургия август 2006 г. 510-6

Д-р Ирене Зерини, д-р Андреа Сити, Роберто Кумомо MD и др. "Обработка на целулита: цялостен преглед на литературата". Journal of Cosmetic Dermatology September 2015, том 14, брой 3, стр. 224-240