Omron HJ-112 крачкомер

Преустановено, Заменено с Omron HJ-329

През март 2014 г. Omron обяви, че е замества модела Omron HJ-112 с триосен Omron Alvita Ultimate HJ-329: Преглед

Ако притежавате крачкомер Omron HJ-112 и искате да прегледате ръководството за подробности, можете да го намерите тук: Ръководство на Omron HJ-112

Експертна рецензия - Omron HJ-112 крачкомер

Omron HJ-112 беше оценен с висока точност от потребителска организация за тестване.

Дизайнът му позволява да се носи на кръста или да се носи в джоб или чанта. В допълнение към стъпки, мили и калории, тя следи аеробни стъпки и аеробни минути на ден. Това позволява на пешеходците да следят стъпките на начина на живот и специалните стъпки за ходене или бягане. Той има 7-дневна памет за по-лесно проследяване. Механизмът е точен и безшумен.

Характеристики на Omron HJ-112

Професионалисти

Против

Този крачкомер има чудесни възможности за пътешественици и състезатели, които искат да проследяват посветен ходене или работно време на ден, както и да следят своите общи дневни стъпки.

Функцията за аеробни стъпки проследява стъпките ви, когато ходите или изпълнявате повече от 60 стъпки в минута или продължавате 10 минути или повече. Той записва това като аеробно време и продължава, докато не спрете за повече от минута. Не можете обаче да го спрете или да го стартирате сами, така че не можете да изолирате една тренировка в рамките на един ден. Ако вземете три 15-минутни разходки , получавате 45 минути кредит, а не три отделни разходки.

Редовният брояч на стъпки отчита всички стъпки. Другите функции включват калории, разстояние и 7-дневна памет. Наличието на 7-дневната памет е от съществено значение за тези, които искат да следят стъпките си, но може и да не могат да се регистрират всеки ден.

Omron HJ-112 е един от първите точни джобни крачкомери с дизайн, който ви позволява да го носите на колана или лентата, или да го носите в джоб или чанта или пакет. Устройството трябва да остане перпендикулярно на земята, но е достатъчно опрощаващо, за да бъде наклонено или наклонено, стига да не лежи на лицето или на гърба му спрямо земята. Това е голям плюс за тези, които имат затруднения да носят в кръста - носенето на чорапа или сутиена е възможност. Omron също дебютира Omron HJ-321 през 2012 г., който е точен под всички ъгли, тъй като има три-ос акселерометър.

При тестовете Omron HJ-112 е класиран за точност при ходене и бягане на бягаща пътека .

Харесва ми тихото функциониране на този педометър - без дрънкане или щракване, когато го носите. Тя идва с каишка, за да не се загубиш, освен клипа, който намерих много сигурен, че не ми пукаше през цялото време.

Педометърът използва заменяема батерия CR2032 с продължителност на живот 6 месеца, ако ходите на 10 000 стъпки на ден.

Omron HJ-112 се преустановява, може да предпочетете тези модели на Omron: