9 Стратегии за нощни разходки

Как да ходим безопасно след мрака

Ако графикът ви оставя да ходите в зори, затъмнение или след мрак, трябва да се научите да правите това безопасно. Независимо дали се намирате в тъмнината поради кратките зимни дни, нуждата от победа на летните горещини или от събитията през нощта, използвайте тези стратегии, за да останете в безопасност.

1 - Носете отразяващи устройства

Westend61 / Гети изображения

Черното може да е отслабване, но имате нужда от отразяваща ивица, за да можете да я видите в тъмното. Автомобилите може да не ви разпознават като човек, ако имате само няколко малки отразяващи лепенки. Вашите ходещи дрехи трябва да имат отразяващи ивици отпред, отзад и надолу по страните. Много опаковки и обувки имат отразяващи лепенки или ивици. Носенето на рефлекторна жилетка за безопасност е много добър избор, за да сте сигурни, че ще се виждате, когато ходите през нощта. Има много видове отразяващи съоръжения, които трябва да се имат предвид.

| Повече ▼

2 - Осветявай пътя си

Тога / Гети изображения

Дори и да ходите в район с улични лампи, може да срещнете някои тъмни петна. Лека фенерче може да дойде по-удобно. Или можете да носите фар, за да запазите ръцете си свободни и да не натоварвате китките си. Един светодиоден фар ще ви осветява още много часове, преди да смените батерията в сравнение със стандартните крушки. Потърсете модел, който ви позволява да регулирате ъгъла на лъча, така че да се фокусира там, където се нуждаете.

Няколко компании правят шапки с LED светлини, вградени в предната част или в ръба, или отделни единици, които могат да се закопчат върху сметката на шапка. Те могат да работят добре, но ъгълът може да е изключен в зависимост от това как носите шапката и носите главата си.

3 - Нощни правила за безопасност при ходене

Филип Суддик / Такси / Гети изображения

Разходката след мрака не е същото като ходенето на дневна светлина. Трябва да спазвате няколко правила.

| Повече ▼

4 - Странно опасност

Нощното ходене. Lorette Kaddour / EyeEm / Гети изображения

Страхът от непознати през нощта води много пътеки от пътеката от залез до зазоряване. Но има стъпки, които можете да предприемете, за да намалите риска, ако не и страхът. Чужденците, които могат да нападат, нямат нищо против вас, просто търсят лесна цел.

За да бъдете по-малко от една цел, приятелка с ходене приятел или куче. Носете бастун. Бъдете наясно с обкръжението си и действайте уверени и целенасочени. Носенето на слушалки или гледането често на телефона ви може да ви направи по-скоро цел, тъй като може да изглежда, че сте разсеян. Ако видите подозрителен човек, пресечете улицата или променете пътя си, за да ги избегнете.

| Повече ▼

5 - Избягвайте разсеяно ходене през нощта

Джеймс Уитакър / Цифрова визия / Гети

Мобилните телефони са удобни за използване като фенерчета и за проследяване къде се намирате, но те също са голям източник на разсейване. Наистина ли го използвате, за да запалите пътя си, или пишете или играете Pokemon Go ? Вашата нощна визия няма да бъде толкова остра, ако погледнете осветения екран вместо пътя напред. Тъй като превозните средства не могат да ви видят добре през нощта, трябва да им обърнете повече внимание.

| Повече ▼

6 - Смяна на времето за ходене

Кевин Додж / Бленд Изображения / Гети

Когато просто не можете да се насладите на ходене на тъмно, опитайте да преместите времето или мястото за ходене. Може да искате да направите няколко по-кратки разходки преди или след работния си ден или по време на почивки. Вижте дали можете да удължите времето си за обяд, за да можете да ходите на дневна светлина. Възползвайте се от дневната светлина в почивните дни, за да се насладите на по-дългите продължителни разходки. По-кратките разходки от 15 минути имат много от здравните предимства на по-дългите разходки, докато общото време на всеки ден се увеличава до 30 минути или повече.

7 - Използвайте бягаща пътека или елипсовидна

Франц Абърхам / Избор на фотографа RF / Getty Images

Бягащите пътеки и елиптичните обучители могат да ви дадат отлична тренировка за ходене. Недостатъкът е, че добрите бягащи пътеки и елиптиците са скъпи и заемат място у дома. Трябва да проучите използването на един в фитнес зала или фитнес център, което може да ви струва по-малко да купувате собствена машина.

Въпреки това, бягащи пътеки могат да бъдат скучни за тези, които се ползват на открито ходене. Може да се наложи да разсейвате или да се забавлявате с музика, видео или чат с приятел.

| Повече ▼

8 - Разходка навътре

Герои изображения / Гети изображения

Много хора побеждават тъмното и лошото време, като ходят на закрито. Центровете и по-големите търговски центрове често се отварят рано, за да могат фитнерите да се разхождат, преди купувачите да пристигнат. Някои фитнес центрове имат вътрешна песен, която можете да ходите. Можете също така да използвате дълги коридори и стълби по време на работа или в училище. Ако просто не можете да намерите пространство за добра вътрешна разходка и не можете да си позволите неблагодарна, може да искате да използвате вътрешни ходещи видеоклипове, за да марширувате на място.

| Повече ▼

9 - Забавни събития за разходки в нощта

Уенди Бъмгарднер

Направете нощната си разходка забавна вечер, като въведете събитие за нощни разходки. Местните клубове за разходки с волска спорт често посещават коледни светли разходки през декември и други нощни разходки през цялата година. Проверете календарите за местни събития / ходене, за да видите дали има събитие на лунна светлина. Или организирайте своя собствена групова нощна разходка със семейство и приятели.

| Повече ▼