Съвети за безопасност на улицата за пешеходци

Много от ходещите се страхуват, че ще бъдат нападнати или разбити от непознат. Трябва да "очаквате да бъдете атакувани".

Предотвратяване на атаки

Няма техника, върхът или оръжието, за да гарантирате, че няма да бъдете атакувани. Ако сте били атакувани и четете това, вие сте направили правилното - каквото ви е позволило да оцелеете. Ти спечели. Лошите момчета имат изненада от своя страна и дори най-добрият експерт по бойни изкуства може да се превърне в цел.

Ако това се случи с вас, не се притеснявайте за това. Ти оцеля. Ти спечели.

Пешеходни маршрути за безопасност

Отстраняване на атаките

Чужденците не могат да ви атакуват. Това не е лично, те просто търсят цел за възможност. Следователно целта ви е да приличате на някой, на когото ще се натъкнете твърде много.

Те също така искат да ви превърнат в жертва, без да привличат вниманието на другите.

Когато сте абонирани
Както казах по-горе, няма гарантиран начин да не се избере като цел, някои лоши хора просто не могат да четат уликите, че сте по-затруднени от това, за което са се договаряли. Сега е вашият шанс да го докажете.

Съвети при последвалите действия

  1. Ако смятате, че сте следвани: Направете внезапен завой, пресечете улицата, ускорете или отидете в близък бизнес. Ако бъдете последвани от кола, обърнете посоката си - ще им бъде много по-дълго време да се обърнат и вероятно ще продължат да намират различна цел. Ако не можете да разклатите последователя, обърнете се и викайте: "Какво искате?" с най-възмутен глас. Това вероятно ще затрудни невинните и ще изплаши голяма част от потенциалните нападатели. Ако това не работи, сега трябва:
  1. Вик. Гласът ви е основното оръжие - не забравяйте, че последното нещо, което лошият човек иска, е суетене. Крещи НЯМА спира нападението в много случаи или поне си купува няколко секунди, докато те обмислят дали може да има по-лесна плячка. През годините експертите предупредиха да не викат "Помощ", но да крещят: "Огън". Аз предпочитам: "Оставете ми $% # и сами! Махни се!" Ако носите лична аларма или свирка, използвайте я.
  2. Изпълнете / отстъпление. Поставете редицата между вас и извършителя. Разстоянието е равно на времето, давате си време с всеки стъпка, който слагате между вас и него. Изпълнението е всичко, от което се нуждаете. Бъдете непрекъснато крещи, докато бягате. Продължавай да крещиш. Не спирайте да крещите, докато не излезете напълно от опасност.
  3. Тичане към други хора: Ако има други хора наблизо, тичайте до тях. Ако има осветена фирма или дом, изпълнете я. Дори и да не ви позволят да влязат, привличате вниманието, което вероятно ще накара нападателя да напусне района.
  4. Ами ако има оръжие? Ако лошият човек показва пистолет, нож, бейзболна бухалка и т.н., крещят и тичат два пъти. Задаването на разстоянието между вас ви дава защита срещу оръжия - ако е пистолет, бягайте в крива линия, търсете капак, но най-вече се концентрирате върху увеличаването на разстоянието. Много е трудно дори най-добрият стрелец да удари движеща се цел, така че да се превърне в движеща се цел. Натискането на нещо на повече от 15 ярда е много трудно. С показването на оръжие той е застрашил живота ви и трябва да вярвате, че той го е намислил. Трябва да излезете от ситуацията, преди да приключи заплахата си. Коефициентите са на ваша страна повече с всеки двор, който печелите.
  5. Но какво ще стане, ако покаже оръжие и иска да вляза в колата или да отида в храстите? Освен ако не ви е направил физическо въздържание, викайте и бягайте. Ако сте жена, имате почти 100% шанс да бъдете изнасилвани и може да бъдете убити, ако влезете в превозно средство. Ако сте мъж, имате почти 100% шанс да бъдете убити. С тези шансове, шансовете ви са много по-добри, че той не може да удари движещ се обект с куршум и в почти всички случаи няма да стреля така или иначе - иска да те плаши в превозното средство или в храстите, а не да те застреля биха го направили вече. Не забравяйте, освен ако това не е някой, когото познавате, те не ви търсят, те ще ви позволят да отидете и да потърсите по-лесна цел.

Ако сте грабнати

В този момент, ако замразите и не направите нищо и оцелеете, сте направили правилното нещо - не се занимавайте с това, което може да е било. Замразяването е естествена реакция на неочакваното, дори при тези, които са обучени в самозащита. Но шансовете не са с вас да използвате това като защита. Ако нападателят ви изненада и ви захване, сега е времето да се биете - защото "само вашият живот зависи от него" (Clint Smith of Thunder Ranch). Трябва да излезете от сцеплението му и да можете да бягате. Научете техниките за скъсване. Когато не можете да счупите сцеплението, сега трябва да нанесете изненадваща и / или неспособна болка на нападателя си. Gouge очи, пробиване на тъпанчетата, счупване на тръбата му, забиване на гърдите му, разбиване на палците, откъсване на ушите му (лесно да се направи), заглушаване на остър предмет в която и да е налична част от тялото му и предпазливост по отношение на риска от СПИН - от него можеш. Борба мръсни, мамят, спечели. Изчезни.

Crash the Car: Ако сте били принудени да се качите в автомобил, направете всички опити да предизвикате пътнотранспортно произшествие и да разрушите автомобила. Като влязат в превозното средство, нападателите са показали, че планират сериозно да ви наранят или убият. Вашите шансове са по-добре да причините злополука и да избягате от объркването.

Лична защита и обучение

практика

При спешен случай умът често се замразява от нерешителност. Тялото преминава, ако сте практикували или сте тренирали за тази авария. Практикувайте често, на висок глас, крещяйки на някой, който ви признава и тича в отстъпление. Трябва да "очаквате да бъдете атакувани" и практикувайте това, което трябва да направите във всяка подробност. Може би искате да предупредите съседите си предварително или да ги накарате да се присъединят. Взаимното съзнание и защита е добро нещо, което трябва да изградите във вашия квартал!

оръжие

Единственото ефективно оръжие е това, което се използва. Носенето на оръжие не е възпиращо - единственото му предимство е по време на битката. Като гражданин трябва да се съобразявате с всички местни закони на юрисдикцията, в която сте в момента. Ваше задължение е да научите тези закони, особено когато пътувате.

Винаги правни оръжия

Някои оръжия ще ви дадат шанс за борба и могат да бъдат правно и видимо носени на всяка улица. Те включват пръчки за ходене / туризъм и остри предмети, като например една пищялка от ключове, писалка, гребен или фенерче. Нуждаете се от волята да ги използвате, за да намалите или да ударите нападател, ако сте сдържани да избягате. Удобните оръжия трябва да са удобни, ако имате намерение да ги използвате, а не в гърдите си или в джоба си. Моят ключодържател е пластмасов ледо-скрепер с пръст дупка в средата. С моя среден пръст в дупката имам "пластмасови кокалчета", които се превръщат в оръжие за разпръскване. Мога да го нося законно на всяка улица в полукълбото. Като бонус, мога и го използвам, за да изгладя леда от предното стъкло през зимата.

В случай на обсъждане, разгледайте всеки обект във ваше притежание като оръжие и го използвайте, дори и мобилен телефон (по-долу). Един състезател съобщава, че побеждава нападател с платежен телефонен приемник.

Мобилни телефони и безопасност при ходене

Носенето на мобилен телефон е добра идея - можете да се обадите на 911 в случай на спешна медицинска помощ. Когато сте привлечени, не губете закъснение с телефона, трябва да крещите и да бягате. Дори ако имате обаждане и полицията реагира незабавно, повечето атаки отнемат по-малко от пет минути, за да приключите и нападателят ви ще изчезне преди да пристигне помощ. Много по-добре да го използвате, за да докладвате на полицията, след като ефективно сте спрели нападението, като крещихте, бягахте и се бихте, ако е необходимо.

Погледни напред, не се предавай на свободата си

Като гражданин, който спазва законите, си спечелих правото да ходя по улиците безпомощен. Аз ще упражня това право и ще бъда подготвен. Излез напред и ... внимавай там.

звена