Болка в гърба - по-лошо за хората с наднормено тегло

Плантарният фашитит удари милион годишно

Когато става дума за болка в петата, ако тежите повече, вероятно вероятно ще боли повече. В едно малко проучване на пациенти с плантарен фасциит , учените открили, че затлъстяването е единственият фактор, който предсказва дали болката в петата води до увреждане.

Ако имате болка в краката, вероятно се чудите какво я е причинило и колко скоро ще изчезне. Повечето случаи на плантарен фасциит се изясняват с няколко седмици на лека активност и облекчаване на болката, но за някои хора те стават дълготраен проблем, който ги предпазва от ходене на разстояние.

Допълнителни проучвания установяват силна връзка между наднорменото тегло и болка в краката или хронична плантарна болка.

Болки в гърба и плантарен фашит по-лошо за хората с наднормено тегло

Изследователите разглеждат интензивността на болката, дорсифлексията на глезена (способност за огъване), възрастта, пола, независимо дали състоянието е хронично и времето, прекарано в тежестта. Тези фактори не променят степента на увреждане поради болка в петата. Колкото по-голямо е човекът с наднормено тегло, толкова по-високо е степента на инвалидност, според изследователя авторът Даниел Л. Ридъл, доктор, PT, съобщиха в прессъобщение.

Преглед на двадесет и пет различни проучвания търси по-силни доказателства, че наднорменото тегло е свързано с нарушения на краката. Изследователите на този систематичен преглед откриват сериозни доказателства, че хората с наднормено тегло са по-склонни да имат неспецифична болка в краката. За хората, които не са спортисти, наднорменото тегло е силно свързано с хронична болка в петата на петата.

Те не можаха да стигнат до извода, че наднорменото тегло е довело до по-висока честота на деформация на халукс валгус каньон, тендонит, остеоартрит или условия на плосък крак .

Ще отслабнете Помощ за болката на краката ви?

Систематичният преглед открива само две проучвания, които целят да се види дали болката на краката е намалена след загуба на тегло.

Те следват хора преди и след операцията за отслабване и се съобщава за подобрение. Журито все още не е наясно дали това ще бъде вярно за значителен брой хора. Необходими са повече проучвания, преди те да могат да заявят това категорично.

За съжаление, болка в петата често се съобщава като причина, поради която хората имат проблеми с отслабването . Трудно е да се правят много форми на аеробно упражнение, когато краката ви болят. Има алтернативи, като плуване и колоездене. Но имайте предвид, че най-големият компонент на загуба на тегло е яденето на по-малко калории .

Колко често е растителният фаскит?

Ако имате болка в петата на фасциит, не сте един на милион, вие сте един милион годишно, които търсят лечение за него всяка година в САЩ. Повечето страдащи посещават лекаря си за първична медицинска помощ за лечение, а една трета вижда специалист по ортопедични лекарства, според проучване, публикувано през 2004 г.

Болката на петата и плантарният фасциит създават постоянен поток от бизнеса за ортопедични хирурзи, които съставляват един процент от всичките си посещения. Изследването сочи, че най-често срещаното лечение е облекчаване на болката, последвано от лечения, включващи режими на упражнения, образование и физиотерапия.

Ако се притеснявате, че виденето на лекаря за болката на петата ви ще доведе до хирургическа намеса, добрата новина е, че обикновено ще ви се дават консервативни лечения.

Но е важно това посещение да изключи други условия и да реши проблема, преди да стане хронично. Сега се погрижете за него и може би ще можете да се върнете на бягащата пътека и без да страдате.

Плантарен фаскит и болка в гърба

Източници:

Butterworth PA, Landorf KB, Smith SE, Menz HB. "Връзката между индекса на телесна маса и нарушенията на мускулно-скелетната крак: систематичен преглед". Obes Rev. 2012 Jul; 13 (7): 630-42. doi: 10.1111 / j.1467-789X.2012.00996.x. Epub 2012 г. 13 април.

Riddle DL, Pulisic M, Sparrow К. "Влияние на демографските и свързани с уврежданията променливи върху увреждането, свързано с плантарния фасциит". Foot Ankle Int. 2004 май, 25 (5): 311-7

Riddle DL, Schappert SM. "Обем на посещенията за амбулаторни грижи и модели на грижи за пациенти, диагностицирани с плантарен фасциит: национално изследване на лекари." Foot Ankle Int. 2004 май, 25 (5): 303-10.

Прес съобщение: Петата болка е огромен проблем в Съединените щати. Американската ортопедична общество за краката и глезените. 2 юни 2004 г.