6 начина да кажеш не на храна

"Само малко парче", казва майка ми, като горещ ябълков пай под носа ми, "Не можете да живеете на салати завинаги." Аз се чувствам изкушен . - Ти не искаш ли да имаш моята торта в Шварцвалд? - попита моята леля, изглеждайки обезсърчена. - Винаги сте обичали тортата ми. Хайде, това е специален повод. Започвам да мисля, че може да има смисъл.

Тези сценарии изглеждат ли ви познати?

Те не са необичайни. Независимо дали става въпрос за обикновена вечеря или празнично хранене , хапките за храна изглеждат наоколо, когато сте най-малко подготвени.

Тази ситуация не трябва да ви кара да преяждате . Като сте дипломатически за това, как просто казвате "не", можете да избегнете както причиняване на боли чувства, така и да навредите на талията . Ето шест начина за справяне с хранителните плъзгачи:

 1. Бъди честен

  Говорете със семейството и приятелите си за усилията си за отслабване. Ако вашето семейство винаги се фокусира върху хранене, те все пак ще разберат. Ако приятелите ви винаги се срещат в ресторантите , то ще се появи.


  Обяснете: Вие наистина се ангажирахте да намалите теглото си и искате тя да работи. Като казвате "не", не се опитвате да обидите никого, то е много важно да наблюдавате внимателно какво и колко ядете.

 2. Използвайте тактиката за задържане

  Ако десертът започне да се движи по масата, кажете нещо по следния начин: "Бих го направила, но сега съм пълнена и просто не бих се радвал." или "Може би след известно време ще имам някои." С други думи ... щанд .


  Използвам тактиката на щангите, ако моята мама е на изстрел, когато се събираме за традиционния неделски семеен обяд . Понякога ще кажа, че ще се върна за парче торта или пай, след като се разхождах; след като ходя, желанието ми за нещо сладко е преминало и е по-лесно да се даде фирма не.

 1. - Мммм, добре!

  Ако очаквате оферта за десерт, която не можете да откажете, опитайте се да ядете по-малки порции по-висококалорични продукти по време на хранене. След това вземете малка част от десерта. Когато вземате първите няколко хапки от вашето лечение, уверете се, че давате на готвача вашите комплименти; тя е по-малко вероятно да приеме, че не харесвате ястието, когато кажете, че фирмата не е на второ място помага.
 1. Вземете го "За да отидете"

  Когато се предлагат секунди твърде много пъти, помолете ги да бъдат увити, за да можете да ги вземете вкъщи. Винаги можете да кажете на готвача, който искате да се насладите на храната по-късно, или че е толкова добре, че искате да го споделите с някой друг вкъщи. Независимо дали го ядете по-късно или не, зависи изцяло от вас - няма никакъв натиск, когато сте сами!
 2. Пригответе се

  Тъжно, но вярно: в някои случаи, тласкачът на храни може да се надява, че няма да успеете при загуба на тегло. Има хора, които са заели да саботират някой, който се опитва да отслабне . Те могат да се чувстват неудобно от загубата на тегло поради собствените си тежести, те може да не харесват да ядат "лоша" храна без теб, или те могат да бъдат ревниви или заплашени от вниманието, което може да сте получили.


  Каквато и да е причината, важно е да сте уверени, но не агресивни (което само ще влоши ситуацията), когато кажете не. Упражнявайте се като асертивни в подобни ситуации или дори докато търсите в огледалото. Може да изглежда глупаво, но ако го направите, ще ви помогне да бъдете по-силни, когато се случи истинското нещо, си струва.

 3. Долния ред

  Дори ако не можете да намерите "правилния" начин да кажете "не", шансовете не са постоянни щети на отношенията в живота ви, когато го направите, така че се придържайте към оръжията си. Не си струва да се избягва няколко пухени пера, за да ядете нещо, което наистина не искате да вземете в тялото си. Имате право да превърнете вашето здраве в най-важен приоритет.


  Не забравяйте, че никой освен вас не контролира собственото ви поведение, така че не позволявайте на никой друг да ви подтикне от усилията ви за отслабване.