Може ли тялото да се занимава с отслабване?

Твърденията за здравни ползи могат да бъдат само дълбоки

Когато се опитвате да отслабнете , не е необичайно хората да търсят други инструменти, които да помогнат в търсенето им. Докато диетата и упражненията са от основно значение за причината, резултатите са постепенни, а понякога и разочароващо.

По този начин хората често прибягват до други методи за отслабване с надеждата за по-бърза и по-лесна корекция. Един от продуктите, често изтъквани за бързите си отслабване ползи е тялото обвивка.

Опаковките на тялото идват в много форми и се намират в менюто на практически всеки спа център в САЩ

Но, като продукт за отслабване, те действително работят ли, или те просто ли са една форма на погледи, която се чувства добре? За да се оценят твърденията, е важно да се разбере как те са предназначени да постигнат тези резултати. Ето някои от най-популярните продукти на пазара.

Билкови опаковки

Билковите опаковки са основата на луксозните минерални извори и салони. Предлагат се или като цяло тяло или само за определени части на тялото (като бедрата и бедрата). Докато те се използват главно за изглаждане и затягане на кожата, някои минерални извори твърдят, че хората могат да загубят инча и да разточат целулита по време на процедурата от 45 до 90 минути.

Обикновено растителната обвивка започва с ексфолиант. След душ, избраният продукт за опаковане (като евкалипт или розмарин) се нанася върху кожата, а тялото (или част от тялото) се обвива в термично одеало.

След около 30 минути одеялото се отстранява и след период на охлаждане кожата се изплаква и овлажнява

Поддръжниците казват, че когато се използват по този начин, локалните билки могат ефективно да намалят целулита и да детоксикират кожата. От козметична гледна точка, кожата обикновено изглежда и се чувства по-твърда и по-гладка.

Топлинни обвивки

Отопляемите обвивки на тялото и коремните колани са предназначени за изгаряне на мазнини и бързо изхвърляне на килограми. Много от тези продукти изискват от вас да нанесете върху кожата тънък слой локално топлинен крем, който след това се обвива в не дишащ пластмасов филм. Чрез създаване на топлина и изпотяване, се счита, че ползите се простират отвъд кожата до мастните клетки по-долу.

Някои продукти също така съдържат стриктни указания за диетата, включително избягването на сол, захар и преработени храни ден или два преди процедурата. Потребителите често сравняват усещането за загрята обвивка, за да са в сауна и често съобщават, че губят няколко килограма непосредствено след обвивката.

Инфрачервени тела обвивки

Инфрачервените обвивки на тялото са друг продукт за отслабване и детоксикация, който обикновено се намира в медицински минерални извори и клиники за отслабване. Поддръжниците вярват в тях толкова силно, че често се рекламират като средство за "контуриране" на определени части от тялото (като корема, бедрата или горната част на ръцете).

Много от по-новите устройства използват далечна инфрачервена топлина (FIR), която има за цел да активира потните жлези, да увеличи кръвообращението и да изгаря калории наведнъж. За постигането на желания резултат обикновено се препоръчват няколко лечения. Версиите за дома са налични.

Управляват ли тялото?

Докато много от продуктите за обвиване на тялото ще оставят кожата мека и гладка, по-голямата част от загубата на тегло няма да се дължи не на изгаряне на мазнини, а на загуба на вода чрез изпотяване.

Това е особено вярно с инфрачервените тела, които често се предлагат за свойствата си за изгаряне на мазнини. Твърденията произтичат до голяма степен от факта, че инфрачервената светлина загрява тялото отвътре, а не от околния въздух.

Чрез проникване в кожата, кажете на производителите, светлината е по-способна да детоксикира организма чрез предизвикване на повече пот. Проблемът с този аргумент, разбира се, е, че бъбреците и черният дроб са отговорни за отстраняването на токсините от тялото.

Единствената цел на потта е да ни охлади.

Твърденията в подкрепа на загубата на тегло са дори по-тънки. Просто няма доказателства, че нагряването на кожата може или да се разтопи, да изгори или да втечнява мазнините отвътре. Ако случаят е такъв, хората биха могли да пропуснат фитнес залата и да се отправят директно към сауната, за да отслабнат. Докато сауните могат да предложат ползи за здравето на сърдечно-съдовите заболявания, никога не е имало нищо, което да предполага, че те играят осезаема роля при загуба на тегло.

Всъщност, още през 1984 г., Американската агенция по храните и лекарствата издава предупреждение за потребителите, в което се казва, че няма "научни или клинични данни, които да подкрепят използването на обвивки за тяло или сауни за контрол на теглото. че тези продукти ще премахнат целулита и издутите мазнини или ще направят "намаления на място". "

Словото от

Докато тялото може да създаде впечатление за загуба на тегло поради по-стройния облик на кожата, тя е свързана повече с дехидратацията, отколкото с всичко останало. Обикновено всичко, което отнема, е ден-два, преди кожата да се върне в предишното си състояние.

С това се казва, че не може да се отрече фактът, че обвивката на тялото може да накара хората да се чувстват по-добре за себе си и това е голям плюс. Но в крайна сметка, когато става дума за загуба на тегло и задържане, единственият истински път към успеха е диетата, упражненията и малкото постоянство.

> Източник:

> Ню Йорк Таймс. "САЩ започват да предупреждават за здравето" - парични отпадъци ". Публикувано на 12 декември 1984 г.