Рецепта за здрава печена ракия

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 101

Мазнини - 2g

Въглехидрати - 4g

Протеин - 17g

Общо време 25 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 15 мин
Сервирания 4 (по 2 кексчета всяка)

Раците са толкова напомнящи за лятото. Пълни с вкусни раци, те могат да ви транспортират до крайбрежна ваканция, без да напускат дома ви.

Като ги правите вкъщи, вместо да ги поръчвате от ресторант или да ги купувате предварително направени в магазина, можете да контролирате всичко, което влиза в тях. Това означава тонове прясно пухено месо от рак, само достатъчно трохи за хляб, които да ги държат заедно, пресни зеленчуци и подправки за вкус. Можете също така да контролирате какво остава от тях - много натрий и мазнини.

Тези здравословни раци се изсветляват чрез печене вместо пържене, като се използват само малко трохи от цяла пшенична хляб и без добавена сол. Всичко се сервира с вкусно пикантно гръцко кисело мляко .

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 400F.
  2. В голяма купа разбъркайте заедно яйца, дижон, лимонов сок, червен пипер и черен пипер. Разбъркайте в раци, чесън, jalapeno и зелен лук. Внимателно разбърквайте в трохи за хляб, докато съвсем комбинирате.
  3. Оформете сместа в 8 блюда и поставете върху лист за печене, облицован с пергамент или силиконова подложка за печене. Леко четкайте или пръскайте върховете на всяко от тях със зехтин.
  4. Печете за 15 минути или докато върховете са леко златисти. Извадете от фурната и сервирайте със сос.
  1. За да направите соса, разбъркайте заедно всички съставки от гръцкото кисело мляко чрез напукания черен пипер, докато гладкото.

Варианти и замествания на съставките

Добавете повече или по-малко jalapeno и cayenne pepper на базата на предпочитаното ви ниво на подправка.

Съвети за готвене и сервиране

Наслаждавайте се на себе си, като купувате расово месо, което вече е било извадено. Тя трябва да е в близост до магазина за хранителни стоки на морския бряг.

Ако не можете да намерите цели трохи от пшенична хляб, направете своя собствена! Преперете парче целият пшеничен хляб, докато хрупкавите, след това се съберете в процесора за приготвяне на храна, докато се образуват големи трохи.

Опитайте тези торти върху зелена салата за обяд или ги споделете с приятелите си като вкусен летен предястие.