9-те най-добри съвета за контрол на хранителната порция

Научете начини за контрол на размера на порцията за по-бързо отслабване

Контролът на хранителната част е ключът към успешното отслабване. Когато контролирате хранителните порции, не просто ядете по-малко храна. Вместо това, вие ядете размери на порции по време на хранене и регулирате количеството важни хранителни групи и хранителни вещества, които консумирате. Контролът на порциите може да се използва и когато сте в ресторант или парти и трябва да ограничите количеството празни калории, които консумирате.

И така, как научавате правилното количество храна за хранене по време на хранене и закуска? Лесно е, щом се докоснете до него. И ще използвате тези умения, след като процесът на загуба на тегло е пълен, така че е умно да инвестирате известно време в овладяването им. Използвайте тези ръководства, за да контролирате размера на порцията, така че да отслабнете по-лесно и да намалите теглото си бързо.

1 - Намерете подходящите размери на хранителните порции

ясни концепции / Гети изображения

Яжте ли размерите на подходящата храна по време на хранене? Направете ли закуската си, за да намалите теглото си? Ако сте нормален дитер или типичен ядец, много от размерите на хранителните ви порции вероятно са погрешни. И вашата ап диета или храна може да бъде проблемът още по-зле! Научете как да решите проблема, така че вашата програма за отслабване да работи по-добре.

| Повече ▼

2 - Намалете етикетите на храните, за да контролирате хранителните порции

Ако използвате етикета "Факти за хранителните стойности", за да контролирате размера на порциите си, може да се обърнете към проблеми. Размерът на сервиране на етикета не е задължително правилното количество храна за хранене, ако се опитвате да отслабнете. Сервизният размер може да бъде полезен инструмент, но е важно да получите всички факти, преди да се потопите в храната си. Научете как да получите правилния номер, за да отслабвате ефективно.

| Повече ▼

3 - Научете за контрол на порциите без мащаб

Добрите практики за контрол на порциите често изискват кухненска скала. Тези леки цифрови устройства правят толкова много по-лесно хранене на точното количество. Но нека се изправим пред него, не винаги сте около кухнята си. И дори когато сте, не винаги имате времето, необходимо за измерване на всяка съставка в рецепта или храна. Научете как да измервате правилните порции храна, като използвате само ръката си.

| Повече ▼

4 - Избягвайте грешки в хранителната порция

Познайте кои храни най-вероятно ще загърбят най-добрата част от усилията ви за контрол на порцията? Зърнените храни са едни от тях (и това включва здравословните зърнени храни, които всички обичаме). Останалите осем не са толкова очевидни. Разберете какво са, за да можете да надхитрите демоните на бедствията и да намалите скоростта.

| Повече ▼

5 - Купете или направете поставки за контрол на порцията

Специално разработените комплекти за хранене, чиниите за вечеря, очилата и обслужващите ястия могат да направят загубата на тегло по-проста ... и по-елегантна. Има много възможности да купите, но можете да ги направите и вие. Всъщност това може да бъде забавен проект за цялото семейство. Научете как да купувате или правите контролни табели за хранителни порции в това удобно ръководство.

| Повече ▼

6 - предварително подготвени ястия с порция

Трудно е да си служиш с подходящата част от храната, когато си гладен и уморен. Поради тази причина често ядем твърде много на вечеря. Но ако предварително приготвите ястия с контролирана порция, винаги ще ядете точната сума. Използвайте това ръководство, за да направите здравословна храна на седмица за по-малко от час.

| Повече ▼

7 - По-интелигентно със салата

Помислете размерите на порциите нямат значение, когато ядете салата? Помисли отново! Салатите могат да бъдат спасител за загуба на тегло или пълна диета. Научете как да се уверите, че ядете правилните салатни храни и правилното количество салатни храни, когато сглобите следващото си хранене.

| Повече ▼

8 - Настройте кухнята си за интелигентни порции

Ако сложите спринцовката си в много високи или много ниски шкафове, по-малко вероятно е да ги изядете, когато сте гладни. И предполагайте какво трябва да поставите в кутиите за зърнени храни, за да сте сигурни, че не ги налагате през нощта? Разберете всички скрити дизайни на кухнята, които можете да използвате, за да направите контрол на порцията естествения избор.

| Повече ▼

9 - Научете как да контролирате порциите в ресторантите

Знаете ли, че вероятно ще ядете по-малко, когато седнете до прозореца в ресторант? Вярно е! Учените са открили няколко скрити начина да ви помогнат да ядете по-малко, когато вечеряте. Преди да посетите любимото си място, трябва да проверите и ръководствата за менютата. Използвайте това изчерпателно ръководство за менютата и храненето на ресторанта, за да поддържате диетата си на пистата, когато сте в града.

| Повече ▼