5 страхотни съвети за фитнес за всяка жена над 50 години

Получаването и оставането във форма след 50-годишна възраст е лесно, ако следвате някои основни неща

За мнозинството от американците днес постигането или просто поддържането на прилично ниво на годност е предизвикателство, но за жените, които са навършили 50 години, оформянето им може да се почувства още по-предизвикателно. Днес има повече програми за отслабване, упражнения и тренировки за фитнес, от които да избирате повече от всякога, но статистиките ни напомнят колко странно сме ние като страна.

Съвети за пребиваване след 50

Колкото и трудно да изглежда, има няколко прости и ефективни начини да останете годни след 50-годишна възраст. Тези пет прости съвети могат да ви помогнат да получите (и да останете) годни на 50 и повече години.

 1. Вдигане на тежести
  Вдигането на тегло може да бъде единственият най-добър начин за по-възрастните жени да поддържат цялостна фитнес и да спрат бавното пълзящи мазнини. Изграждането на здравина с обучение по тегло е възможно на всяка възраст и някои проучвания показват, че жените в 70-те си изграждат значителни мускули, като вдигат тежести 2-3 пъти седмично.
 2. Ходете редовно
  Ходенето е доказано, че подобрява сърдечно-съдовата фитнес, помага да се поддържа теглото под контрол и да се подобрява настроението в тези, които поддържат редовна ходене. Всяко аеробно упражнение (колоездене, джогинг, плуване) е чудесно за поддържане на по-ниски нива на телесните мазнини и подобряване на гъвкавостта и цялостния тонус на тялото, но след 50-годишна възраст ходенето има някои предимства. Рискът от нараняване е изключително нисък, така че почти всяка жена може да излезе и да започне да ходи веднага. Ходенето може да се извърши при най-много време, не е необходимо специално оборудване. Може би най-голямото предимство за ходенето е, че това е полезно. Разхождайки се за поръчки, да давате упражнения за домашни любимци, да общувате или да излизате на свеж въздух, всички те са добавени в полза на използването на ходене за поддържане на фитнес. Комбинирането на ходенето с тренировка за тегло и ще имате лесен и ефективен начин да получите и да останете във форма след 50-годишна възраст.
 1. Изпълнете някои интервали с високи усилия
  Интервалното обучение е чудесен начин за подобряване на цялостната фитнес. Тя е бърза и ефективна, но може да бъде предизвикателна. За да получите предимствата от интервалното обучение и да минимизирате риска, започнете бавно и спрете, когато сте виновни. Например, ако сте на ходене, увеличете темпото си за 30 секунди и след това се върнете на редовното си темпо. Повторете това 30-секундно избликване веднъж на всеки 5 минути. Продължете, докато не приключите пет, 30 секунди изблици. Докато преминават дните и седмиците, може да откриете, че искате да се движите по време на този интервал от 30 секунди. Красотата на интервалното обучение е, че контролирате усилията и броя на повторенията. Ако вече сте в отлична форма, можете да добавите няколко тренировки с висока интензивност и да я изритате. Когато започнете интервали, винаги обърнете внимание на всякакви предупредителни признаци, че сте ги прекалили.
 1. Извършвайте основни упражнения
  Тъй като ние възраст и да станат по-малко активни, основната сила е често едно от първите неща, които трябва да страдат. Лошата сила на ядрото може да доведе до ефект на доминото на други физически болки и болки поради лоша телесна механика и лошо изравняване. Болезнените гърбове, бедрата, коленете и шиите често могат да бъдат проследени с лоша сила на сърцевината. Основните мускули включват повече от абсцеса, затова е важно постоянно да изпълнявате балансирана тренировка на ядрото. Направете бързата тренировка (по-горе) 3-4 пъти всяка седмица, за да запазите здравината и стабилността си.

  Другите чудесни начини да поддържате основните си мускули са да извършвате прости упражнения за телесно тегло, които принуждават сърцето да се свива, докато стабилизирате тялото си. Обмислете да правите тези упражнения ежедневно:

 2. Яжте достатъчно протеин
  Много по-възрастни жени не получават достатъчно протеин, за да поддържат мускулната маса. Протеинът е основният градивен елемент на тялото и тъй като не се съхранява, той трябва редовно да се попълва. Протеинът може да бъде пълен (тези, съдържащи 8 есенциални аминокиселини) или непълни (липсващи есенциални аминокиселини). Пълните протеини се намират в повечето животински източници, като месо, риба и яйца, докато незавършените протеини обикновено се срещат в зеленчуци, плодове и ядки. Вегетарианските спортисти често се борят да получат достатъчно протеин, ако не обръщат особено внимание на начина, по който комбинират хранителни източници. Ако не получавате достатъчно протеин, може да е трудно да се изгради или поддържа мускул. Ако сте вегетарианец, е още по-важно да научите как да получите достатъчно от това основно хранително вещество.

Получаването и оставането във форма след 50 е възможно, но това изисква последователно движение и малко познания, за да извлечете максимума от своята дейност.