Как да следвате плана за диета с 5 фактора

5-факторът тренировка и хранителен план могат да променят вашето тяло

5 фактор диета е програма за отслабване, разработена от фитнес треньор Харли Пастернак с Myatt Мърфи. Според авторите на книгата, диетичният план е помогнал за оформянето на някои от най-горещите тела в страната. Но дали е точно за вас? Проверете фактите за пълната програма, преди да решите.

Какво представлява 5-факторната диета?

Основният принцип на 5-факторната диета е да ядете пет хранения всеки ден.

Храната трябва да се състои от пет хранителни компонента: слаб протеин , сложен въглехидрат, фибри, "добра" мазнина и напитка без захар. Изборът на храната, който Pasternak препоръчва, се основава на гликемичния индекс (GI), който определя хранителните стойности според ефекта им върху нивата на кръвната захар.

Храненето с храни с нисък GI , както и храни с високо съдържание на фибри, може да помогне за контролиране на апетита и да се предотврати преяждането, като се запази стабилността на кръвната Ви захар. Пастернак предоставя някои допълнителни ключови моменти зад основата на диетата си, включително значението както на протеин, така и на фибри, тъй като те се отнасят до загуба на тегло и добро хранене като цяло.

Пастернак казва, че редовното упражнение е 50% от плана му. Той казва, че трябва да се упражнявате пет дни в седмицата, за да се възползвате напълно от плана. Той предлага пет упражнения, които трябва да се извършват пет дни всяка седмица, които отнемат около пет минути. В книгата са предоставени снимки и инструкции стъпка по стъпка за упражнения.

5 Factor Diet е 5-седмичен план, но ще трябва да останете на него доста по-дълго, ако имате повече от около 10 килограма да загубите. Не дава бързи резултати. Можете да очаквате средна загуба от 1 до 2 паунда на седмица след първата седмица. Тази диета е безопасна и приспособима като постоянен начин на живот.

Кой трябва да опита 5-фактор диета?

Разбира се, ние всички искаме да изглеждаме така, сякаш имаме перфектното знаменитост като много от клиентите на Пастернак. Но тази програма не е за всеки.

Има ли 5-фактор диета работа?

Диетата с 5 фактора не би могла да се счита за диетична диета, тъй като осигурява здравословни хранителни указания, препоръчва разнообразие от храни, без да изключва хранителни групи и е приспособима към вашите предпочитания. Освен това препоръчва редовно упражнение. Всички тези точки са отличителен белег на солиден план за хранене.

Всъщност не съществува нова или изключителна наука зад плана, всъщност е просто добър съвет със съзнателен смисъл за вземане на по-добри хранителни решения и за активизиране. Няма магия за загуба на тегло, която да яде пет хранения на ден и винаги се изисква да ядете всичките пет от "5-Factor Foods" заедно едновременно, не е задължително да е по-ефективно, отколкото да ги ядете сред различни ястия или закуски.

Загубата на тегло намалява до калориите в калориите . Независимо дали ядете пет или три хранения на ден, ако изгарите повече калории, отколкото можете да приемате, ще отслабнете. Ако, например, напълно премахвате храни с висококалорични и висококачествени захар като бял хляб и сода поп от вашата диета и ги замествате с пълнозърнести храни и безалкохолни напитки и работите най-много дни в седмицата, вие сте на практика гарантирано да отслабнете.