Домат Базил Фарро Салата

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 406

Мазнини - 10 гр

Carbs - 65гр

Протеин - 17g

Общо време 15 мин
Подгответе 15 минути , гответе 0 мин
Сервирания 2 (по 2 чаши всяка)

Чувал ли си някога за Farro? Това е древно зърно , което наскоро направи завръщане като вкусен и питателен начин да добавите по-голямо разнообразие от пълнозърнести храни към вашата диета.

Също известен като "emmer", farro е древен щам пшеница. Неговата дъвкателна, гъста текстура и леко орехов вкус го правят задоволително и запълващо зърно, което е чудесно да се добави към салатите. Добавянето на повече пълнозърнести храни към вашата диета е интелигентен начин за понижаване на кръвното ви налягане, както и за намаляване на риска от сърдечни заболявания и диабет, намаляване на възпалението и поддържане на здравословно тегло.

Домати, босилек и моцарела е класическа лятна комбинация, когато узрелите домати са в сезон и най-добре. Свежите билки като босилек са чудесен начин да добавите вкус към ястията, без да се налага да добавяте много натрий или мазнини. Пресен чесън, балсамов оцет и необработено маслиново масло от екстра качество издигат още повече вкуса на тази вкусна комбинация.

Съставки

подготовка

  1. В голяма купа комбинирайте farro, домати, босилек и моцарела.
  2. В малка купа смесете останалите съставки. Изсипете фаро и внимателно подхвърляйте палтото. Сервирайте незабавно или покрийте и охладете до 2 дни.

Варианти и замествания на съставките

Тъй като farro е вид пшеница, той съдържа глутен . Можете да замените quinoa или кафяв ориз, ако сте с непоносимост към глутен.

Съвети за готвене и сервиране

Когато купувате farro, не забравяйте да купите цялото farro, а не перленото разнообразие.

Перлината Farro не е цялото зърно, така че е по-ниско от фибри и няма да предостави всички същите предимства.

Пригответе голяма партида farro, за да се съхранява в хладилника и да се използва в рецепти като този цяла седмица. Вкусът е още по-добър след един ден в хладилника, така че тази салата е чудесно за правене на време и опаковане за обяд.