Високо-интензивно тренировка за тежести Изгаря корема мазнини

Обучението с висока интензивност сега често се препоръчва като най-добрият начин за изгаряне на коремната мазнина - скандалната коремна мазнина, която ни заразява в различни моменти. Това е едно място, където тялото обича да съхранява излишните калории, при повечето мъже и жени. От гледна точка на здравето съществуват два типа коремни мазнини от значение - подкожната мазнина точно под повърхността на кожата и висцералната мазнина, която е по-дълбока и около вътрешните органи, като червата, черния дроб и бъбреците.

Висцерната мазнина, според медицинските специалисти, е мазнината, която има най-тежките метаболитни и здравни последици, намалявайки добрия холестерол и повишавайки лошия холестерол и триглицериди в кръвта. От медицинска гледна точка, висцералната мазнина е свързана с метаболитния синдром, състояние с абнормни кръвни мазнини и глюкоза, високо кръвно налягане и затлъстяване. Проблемът е, че не можеш да кажеш кой има по-висцерална или подкожна мазнина, като гледаш голям корем.

Обучението с висока интензивност може да помогне

Така или иначе, знаем, че отслабването и упражняването са добри за нас, но какво ще стане, ако можем да насочим висцералните мазнини с определен вид упражнения? Според някои скорошни изследвания, двата типа коремни мазнини могат да бъдат намалени по-успешно с обучение с по-висок интензитет, дори когато се сравнява със същата енергия, изразходвана за по-малко интензивно физическо натоварване. Въпреки че изследванията са смесени и някои проучвания не откриват никаква разлика в интензивността на тренировките или продължителността на загубата на мазнини в корема, неотдавнашните експериментални проучвания, включително един в списанието " Медицина и наука в спорта и физическото възпитание" , официалното списание на Американския колеж по Спортна медицина, предполагат, че упражненията с висока интензивност могат да бъдат полезни чрез насочване на висцералната мастна тъкан.

Упражнението с висока интензивност е неясна концепция, когато става дума за точно определение. По същество това означава, че трябва да работите с по-висок пулс. Някои обучители и специалисти по отслабване го обясняват като интервално обучение тип "спринт", в което тичате или цикъл с висока интензивност за интервал от, да речем, 20 до 60 секунди, възстановите и след това повторете дейността.

И все пак упражненията с висок интензитет със сигурност не означават само интервални тренировки. Това може да означава тичане или джогинг (в зависимост от вашата аеробна фитнес) на ниво, при което вашето използване на кислород или кислород е 75% или над 75%, което обикновено е при сърдечен ритъм от около 85% от максималната ви сърдечна честота. Спринт интервалът на обучение често ще бъде при сърдечен ритъм, достигащ 95% от максимума. И ето какво трябва да запомните. Не можете просто да направите 10 минути тренировка с интервал от спринт и да мислите, че ще отговаряте на 30-минутно бягане с 85% максимален пулс. Когато става въпрос за резултати, просто не може да измами енергийните разходи. Вашето интервално обучение трябва да е значително.

Тренировъчна верига с висок интензитет на теглото

Circuit обучението е комбинация от различни упражнения, изпълнявани в прогресия от един на друг. Един от начините да включите тренировка за тренировка в тренировъчна програма с висока интензивност, която изгаря много калории, е да използвате верига за тренировки за тежести, в която се движите бързо или дори да тренирате между упражненията и да почивате малко. Това поддържа сърдечната честота висока, осигурява допълнителна интензивност в действителното упражнение за вдигане на тежести и обикновено се квалифицира като тренировка с висока интензивност, ако продължавате да се движите.

Ето три схеми за обучение на тегло за различни нива на фитнес.

В обобщение, въпреки че си струва да се опитате да се поберат в упражнения с по-висока интензивност, не е лесно за начинаещи, които са негодни. Не си струва да бъдете разочаровани и обезкуражени, когато това упражнение просто не работи за вас. Докато влагате време, повечето форми на упражнения ще работят за загуба на мазнини на някакво ниво.

Номерът е да започнете бавно с упражнения с ниска интензивност или дори много кратки изблици на упражнения с висока интензивност и да опитате по-трудните неща, докато се подготвите.

Източник:

Irving BA, Davis CK, Brock DW, et al. Ефект от интензивността на тренировката върху коремната висцерална мазнина и телесния състав. Мед Сис Спорт Изпълнение. 2008 Nov; 40 (11): 1863-72.