5 навици на успешните бегачи

Възможно е да сте прочели за бегачите, които правят грешки при състезания , протичат грешки в формата или създават проблеми с храненето . Но какво ще кажете за бегачите, които го правят? Как успешните състезатели избягват наранявания, провеждат успешни състезания и остават мотивирани да продължават да работят? Ето някои навици на успешните бегачи, които им помагат да работят здравословно и щастливо.

1 - Навик: Бягайте сутрин

Южен запас

Изследванията показват, че състезателите, които редовно се движат сутрин, продължават да работят по-последователно във времето, отколкото тези, които обикновено се провеждат вечер. Има смисъл. Сутрините са донякъде предсказуеми и вашите планове са по-малко склонни да се изправят. Има много дни, когато планирам да тичам вечер, а след това се забивам в работа или нещо се появява и пропускам бягането си.

Друго предимство на тичане сутринта е, че това обикновено е най-яката част от деня, което е чудесно, когато тичате на открито в топло време. Ако не сте сутрин, опитайте някои от тези съвети за работа сутрин .

2 - Навик: Поддържане на добра форма на горната част на тялото

Крис Лескински

Успешните състезатели знаят, че подходящата форма на горната част на тялото е от решаващо значение за ефективното и удобно функциониране. Неправилната форма на горната част на тялото може да доведе до болка в гърба

Ето няколко съвета, за да се уверите, че горното ви тяло е отпуснато и използвате подходящата форма на горната част на тялото:

3 - Навик: Да останеш хидратиран по време на писти

Култура RM Изключителен / Майк Титъл / Гети

Интелигентните и успешни участнички знаят, че трябва да останат хидратирани по време на продължителност над 30 минути, за да избегнат ефектите от дехидратацията . Настоящите препоръки за течности за бегачите казват, че те трябва да "се подчиняват на вашата жажда" и да пият, когато устата им е суха и те усещат необходимостта от пиене. Проверете опциите за движещи се колани и ръчни бутилки за вода, така че няма да имате оправдание, за да не останете хидратирани на бягането.

4 - Навик: Сила обучение един до два пъти в седмицата

Снимка от Stockbyte

Сила-тренировка за увеличаване на мускулната сила и тонизиране (не обемисти) може значително да помогне на участниците да намалят риска от нараняване и да подобрят производителността.

Всички състезатели могат да се възползват от силови тренировки 1-2 пъти седмично, за да изградят силата и издръжливостта и да подобрят съпротивлението при нараняване. Ето някои упражнения, които можете да добавите към рутината си:

5 - Навик: Да имаш достатъчно сън

Хосе Луис Пелаez

Сънят е важен за всеки, който се опитва да живее здравословен начин на живот, но това е особено важно за бегачите поради изискванията, които поставяме върху телата си. Успешните състезатели получават много сън, така че телата им могат да се възстановят и се чувстват освежени и подхранвани за следващия си ход.

Вижте също: Лоши тичащи навици (и как да ги преодолеете)