Списък с облекчаване на болката без глутен

Можете ли да вземете Tylenol, ако сте без глутен?

За тези с чувствителност към целиакия или чувствителността към глутен, които не са чувствителни към глутен, обикновено липсва глутен, което обикновено омаловажава много малки болки (и дори големи). Но това не означава, че от време на време не се нуждаем от облекчаване на болкоуспокоявания ... и когато го направим, тази болкоуспокояваща трябва да бъде без глутен.

Но кои са безопасни за диета без глутен? За съжаление, обикновено е невъзможно да се каже просто четене на опаковката в магазина за лекарства - производителите често включват глутен (обикновено пшеница) като инертен пълнител или съставка както при предписване, така и без лекарско предписание и не се изисква разкрива неговото присъствие.

Обикновени облекчаващи болката без глутен

Обаче призоваването им и задаването обикновено предизвиква отговори. Освен това има няколко вериги - Target, CVS и Walgreens сред тях - които са започнали да етикетират своите генерични лекарствени продукти "без глутен". Ето и списъкът на обикновените болкоуспокояващи, които се предлагат в САЩ, както и това, което техните производители казват за състоянието им без глутен:

И така, какво за другите марки магазини?

Да, много от нас се наслаждават на спестяванията на разходите, които можем да видим от закупуването на марката на магазина на болкоуспокояващо лекарство без рецепта, като ацетаминофен или напроксен натрий. Въпреки това, магазините могат да променят доставчиците по желание на своите лекарства без рецепта, а генеричните лекарства, които веднъж са били без глутен, могат да се преместят в небезопасен статус без предупреждение или предупреждение към потребителя. Винаги проверявайте етикета!

Без етикетиране на глутен върху пакети от генерични болкоуспокоителни средства става все по-разпространено в различните вериги магазини. Но не мога да подчертая това достатъчно (затова го споменавам отново): Не забравяйте да проверявате опаковката всеки път, когато купувате продукт, дори и да изглежда точно същото, което сте купили миналата седмица.