Фъстъчено масло от фъстъчено масло Овесени ядки рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 148

Мазнини - 9 грама

Въглехидрати - 16гр

Протеин - 4g

Общо време 35 мин
Подгответе 30 минути , готвяйте 5 мин
Сервизи 12

Искате ли хранителна закуска, която може да мине и като десерт? Тези овкуси без глутен съдържат вкусна комбинация от черен шоколад и фъстъчено масло, което прави задоволителен лека закуска, а валцуваните овес добавят малко разтворими фибри . Това, което обичам най-много за тези ухапвания, е тайната съставка на макада зелен чай на прах , който се опакова в повече антиоксиданти.

Съставки

подготовка

  1. В средна смесителна купа съчетайте всички сухи съставки: валцувани овесени ядки, семена от чиа, макада на прах и канела. Разбъркайте сместа, за да се съчетае добре.
  2. Добавете фъстъчено масло, кленов сироп и ванилия. Разбъркайте отново, докато сместа се съчетае напълно. Поставете овесената смес в хладилника за 10 минути.
  3. Вземете овесената смес от хладилника и я разточете на топки, като използвате супена лъжица супена лъжица. Това ще направи около 12 топки. Поставете обратно в хладилника още 10 минути, за да втвърдите, преди да потапяте в шоколад.
  1. В малка саксия добавете шоколадовите чипове, ванилията, кокосовия крем или млякото. Завъртете топлината на ниско и бавно разтопете шоколада, като често бъркате. Кук на ниско, докато сместа е напълно гладка. Внимавайте да не изгорите сместа - да я наблюдавате и да не си тръгвате!
  2. Вземете овесените хапки от хладилника и внимателно потапяйте всеки един в разтопения шоколад от едната страна. Легнете ги на плоча за печене, облицован с фолио, след като са потопени в шоколад. Поставете във фризера да се втвърди.
  3. Дръжте ги в хладилника и се насладете, когато желаете. Можете също така да ги съхранявате във фризера, ако искате да ги ползвате по-късно.

Варианти и замествания на съставките

Тези топки са прекрасни с фъстъчено масло, но всяко орехово масло би било също толкова вкусно. Ако имате алергия към ядки, помислете за използването на масло от слънчогледово семе. Можете също така да се чувствате свободни да използвате хрупкав вместо крем фъстъчено масло за допълнителна криза.

Въпреки че тъмният шоколад леко повишава хранителната стойност на тези ухапвания, можете да разтопите личния си любим шоколад. Битурният шоколад е добър избор, тъй като не е прекалено сладък, тъй като вече имате достатъчно сладост от кленов сироп в сместа.

За да ги направите естествено подсладени, заменете кленов сироп и използвайте натрупаните дати.

За да се подсладите с дати, излейте горещата вода през датите в малка купа и оставете да седнете поне 15 минути, така че да могат да омекнат. Изцедете излишната вода и разбъркайте датите с вилица, докато се образува гладка паста. Добавете тази паста в овесената смес. Също така можете да опитате да използвате пюре банана като алтернативен естествен подсладител. Като алтернатива, за да намалите захарта, използвайте половината количество кленов сироп и добавете в неподсладено ябълково пюре.

Ароматът на прах от мача е почти неоткриваем, но ако искате по-силно присъствие, просто добавете още една половин чаена лъжичка. Ако имате проблеми с намирането на матира прах, пропуснете напълно.

Съвети за готвене и сервиране

Тази рецепта е много проста и не изисква печене. Особено чудесно е през лятото.

За да сведете до минимум броя на използваните съдове, смесете всички съставки за овесената смес в една купа. Можете също така да спестите време, като използвате шоколадови чипове - те са удобни за разтопяване, вместо да се налага да накълцате шоколад.

Овесените хапки не трябва да се охлаждат поради причини, свързани с безопасността на храните, но шоколадът ще се стопи в противен случай.

Освен това, топките остават непокътнати. Съхранявайте ги във фризера, тъй като може би не винаги завършвате цялата партида в рамките на няколко дни. По този начин можете да вземете една или две, ако е необходимо, и те са толкова вкусни замразени, колкото са размразени. Насладете се на тези като закуска в средата на деня или за лек десерт вечерта.