Ниска FODMAP Salade Nicoise Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 300

Мазнини - 18 гр

Карби - 14гр

Протеин - 19g

Общо време 60 мин
Подгответе 60 минути , гответе 0 мин
Сервирания 6 (по 2 чаши всяка)

Каквото и да си мислиш, че принадлежи в салата на Никоей, някой в ​​света ще се съгласи. Имайки предвид това, този нисък FODMAP вариант е толкова добър, колкото и всеки друг, с лек ябълков оцет и луксозен зеленчуков консервиран риба тон. Плато, пълна с тази салата, е празник за очите, както и за небцето. Това е гастроном сервис за салати за празнична групова храна!

Съставки

подготовка

  1. Нарязвайте непечените картофи в парчета с големи захапки. В средна тенджера покрийте картофите с около 1 инч от допълнителната вода. Поставете капак на тигана и го загрейте. Намалете топлината до ниско и разбъркайте картофите в продължение на 10 до 15 минути, докато най-малкият е нежен, когато е пробит с вилица, а по-големите изглеждат на около 5 минути.
  2. Добавете фасул към гърнето върху картофите, поставете капака обратно на гърнето и пара на боб, докато картофите готвят за последните 5 минути. Извадете водата от саксията и оставете капака навън, като оставяте съдържанието да се охлади до стайна температура.
  1. Докато картофите и бобът се готвят и след това се охлаждат, наподобявайте долната част на черешовите домати, ямата и нарязайте маслините, отлепете и нарязвате твърдо сварените яйца.
  2. Разпределете рукола и марулята на голям плот. Подредете домати, маслини, яйца, арукула, консервирана риба тон и накрая картофите и зелените бобчета в редици на върха на марулята.
  3. В буркан с хладен капак разклатете заедно оцета, масла, сол, смляна горчица, червен пипер и захар. Запечете блюдото с дресинга непосредствено преди сервиране.

Варианти и замествания на съставките

Извадете саладовите съставки заедно с превръзката в огромна купа за салати, вместо да ги поднесете на плоча. Изрежете зелените зърна на 1-инчови дължини, преди да ги надуете, за да хвърлят по-лесно.

Може да се използва оцет от шампанско вместо ябълков оцет.

За салата с ниско съдържание на мазнини може да се използва риба тон с консерва.

За да направите тази рецепта без глутен, използвайте сертифициран безглутенов консервиран риба тон.

Съвети за готвене и сервиране

Обличането може да бъде направено напред и да се съхранява в хладилника, докато не сте готови да сервирате салатата. Твърдо сварените яйца трябва да се приготвят предварително.