Как упражнението ви помага да контролирате теглото си?

Упражнението ви помага да контролирате теглото си, но може би не по начина, по който мислите. Когато правите математиката, упражненията няма да ви помогнат да загубите много тегло, когато сте с наднормено тегло - както се оказва, проучванията показват, че изрязването на калории работи много по-добре, отколкото да се опитвате да изгаряте допълнителни калории чрез повишена физическа активност.

Когато упражнението наистина блести, ще ви помогне да отмените теглото, след като го загубите.

Упражнението също е доста критично за здравословното остаряване като цяло.

Упражнение: Контрол на теглото и поддръжка

Ето проблемът с упражнението като инструмент за отслабване : просто не изгаря много калории. Например, умерено джогинг за 40 минути изгаря около 400 калории - около същото количество калории, като в кубчета за кнедка или средно кафено напитка, подсладена със захар.

Тъй като трябва да изгорите около 3 500 калории, за да изгубите един килограм, ако ходите 40 минути осем или девет пъти, ще изпуснете един килограм (ако сте се отказали от поничките и кафето междувременно). Ако предпочитате да се разхождате по-скоро, отколкото да тренирате, трябва да очаквате да изгорите около 300 калории за едни и същи 40 минути на бягащата пътечка, което ще направи още по-трудно да се откажете от допълнителното тегло.

Истината е, че намаляването на калориите - пропускане на тези понички и кафе и намаляване на общия прием на храната - ще ви позволи да постигнете целите си за отслабване много по-бързо, отколкото да се упражнявате.

Така че защо да се упражнявате на всички?

Медицински изследвания показват, че след като сте загубили някаква тежест, да станете по-физически активни ще ви попречи да я възвърнете. Това може да се дължи на това, че редовната тренировъчна програма увеличава метаболизма ви , което означава, че изгаряте повече калории през целия ден - дори когато спите.

Другите предимства на упражненията за контрол на теглото и здравословно стареене включват:

Упражнението също така може да помогне за намаляване на рисковете за такива състояния като сърдечни заболявания и диабет и може да ви помогне да управлявате риска, ако вече сте диагностицирани с хронично заболяване. Той също така може да ви даде повече енергия като цяло и е показано, че подобрява качеството на живот на възрастните хора.

Няма право упражнение за всички. Като цяло, Националните здравни институти препоръчват на възрастните да получават около 150 минути умерена физическа активност на седмица. Това може да се превърне в 30 минути оживено ходене пет пъти седмично.

Въпреки че упражненията са безопасни за почти всеки, трябва да говорите с Вашия лекар за вашите планове за упражнения. Тя може да бъде в състояние да ви помогне да изработи програма за контрол на теглото, която включва упражнения и здравословно хранене и това ще ви помогне да постигнете целите си.

Източници:

Evans WJ et al. Хранене, тренировка и здравословно остаряване. Вестник на Академията по хранене и диететика. Юни 1997 г., стр. 632-638.

Национален институт за сърцето, белите дробове и кръвта / Северноамериканската асоциация за изследване на затлъстяването. Идентифициране, оценка и лечение на наднорменото тегло и затлъстяването при възрастни. Октомври 2000 г.

NIH Medline Plus. "Упражнението е ключът към здравото стареене". Зима 2015 издание: стр. 2-3. Достъпен онлайн на 27 октомври 2015 г.

Wilkin LD et al. Сравнение на разходите за енергия между ходенето и бягането при средни фитнес лица. Journal of Strength and Conditioning Проучване. Април 2012 г., 26 (4): 1039-44.