Ниско-Carb карфиол Сирене супа рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 209

Мазнини - 16 гр

Въглехидрати - 9г

Протеин - 10 гр

Общо време 35 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 20 мин
Сервирания 8 (по 1 чаша всяка)

Опитах се да направя тази супа (и супа от броколи) на разстояние и през годините, но никога не бях напълно доволен от резултата. Повечето рецепти имат царевично нишесте или брашно, което, разбира се, исках да избегна. Изглеждаше, че ако вкарах достатъчно сирене за супата, за да вкуся сиренето, това беше нещо глупаво и склонно да се отделя при подгряване.

С експериментирането открих, че само една супена лъжица царевично нишесте може да стабилизира цялото половин килограм сирене и добавя малко по-малко от един грам въглехидрати на чаша. (Ако не искате да използвате дори това много царевично нишесте, вижте съветите в края на рецептата.)

Съставки

подготовка

  1. В голяма саксия или холандска фурна (най-добре е да държите около 3 кг), загрейте маслото и гответе лука, докато започне да се смекчи около 4 или 5 минути. Добавете чесъна и го пригответе още 30 секунди.
  2. Добавете карфиола и разбъркайте. След това добавете пилешки бульон, билки и подправки. Покрийте и забършете. Пригответе го, докато карфиолът бъде мек, около 10 минути. Отстранете дафините.
  3. Докато зеленчуците готвят, настъргвайте сиренето и го разбъркайте с царевично нишесте.
  1. Когато карфиолът е мек, пулсирайте супата с потапящ (стик) смесител, ако имате такъв. В противен случай пюрето трябва да бъде на партиди в обикновен миксер, но внимавайте да не смесвате твърде много в даден момент - горещите течности могат да "експлодират", когато се смесват, изхвърляйки гореща течност навсякъде.
  2. Добавете сметаната и сиренето. Разбъркайте, докато сиренето се стопи, а след това добавете горчицата. Вкус и регулирайте солта и подправките. Гарнирайте с пуешко, магданоз или бекон.

Допълнителни предложения за показване

Тази супа също е страхотна със шунка или зеленчуци.

Да се ​​направи без царевично нишесте

За да бъде ясно, че не е лошо без царевично нишесте, това е просто по-малко добро, особено при подгряване. Други неща, които можете да направите, са да използвате около половината количество сирене или никакво сирене - супата всъщност е доста добра като кремообразна супа от карфиол. Може да искате да добавите докосване за повече крем в този случай. Също така, можете да опитате да добавите малко кремообразно сирене, тъй като това има тенденция да има стабилизиращ ефект в някои сосове.