10 неща, които никога не ходи без

Вие сте готови да започнете да ходите, но имате ли всичко, от което се нуждаете? Ходенето е страхотна фитнес дейност, защото има само няколко неща, от които наистина се нуждаете. Но ако получите всички ваши най-важни неща, ще можете да ходите в комфорт и дори да предотвратите наранявания.

1 - Layered Clothing

Маскот / Гети изображения

Знаете ли, че блузките не са толкова големи, ако наистина ще се потеете? Вместо това искате да започнете с дишаща риза с потта като основен слой, изработен от техническа тъкан като CoolMax, а не от памук. Вие ще искате ветроустойчива, водоустойчива яке, ако времето е фактор. И ако е студено, добавете изолиращ слой от полиестерни микрофлочи или вълна. Сега можете да свалите слой, ако сте затоплили или поставите един, ако се чувствате студени.

| Повече ▼

2 - Пешеходни обувки

PeopleImages.com/DigitalVision/Getty Images

Сега трябва да инвестирате в краката си с добър чифт спортни обувки. Разходките с всякакви стари разбити, не-поддържащи маратонки или нефункциониращи обувки за лодки са настройки за нараняване. Направете нозете си услуга и потърсете магазина във вашия район, който обслужва сериозните бегачи, а не отстъпката за обувки в мола. При сериозния магазин за обувки, те ще ви нападнат правилно и ще ви пуснат в обувки, които ще работят добре. Като разширявате живота си, ще изградите гардероб за обувки за различни повърхности и условия: изпълняващи обувки за обувки, обувки за пътеки, дори и сандали за пътеки. Във всеки стил, търсете обувки, които са гъвкави, плоски и нямат извита пета.

| Повече ▼

3 - Пешеходни чорапи

Гейр Петерсън / Гети изображения

Сега, когато имате правилните обувки, трябва да получите добри чорапи. Ако отидете на този сериозен магазин за обувки, попитайте ги за чорапи. Аз съм на мисия за изкореняване на носенето на памучни чорапи за фитнес ходене. Памукът притежава влага до кожата ви и увеличава риска от образуване на мехури. Вместо това искате чорапи, изработени от технически тъкани, като CoolMax, полипропилен или вълна. Тези чорапи ще ви помогнат да поддържате краката си сухи и щастливи. Не забравяйте да опитате с чорапи с обувките си за ходене, за да сте сигурни, че не сте избрали чорап с прекалено много подложки, които ще тълпат краката ви в обувките ви.

| Повече ▼

4 - Шапка

Римагин Груп Лимитид / Гети изображения

Защитете главата си от слънчево изгаряне, както и го изолирайте при студено време. Капсулите със сметки са чудесни за повечето от времето. Законопроектът ви помага да засенчвате очите си и може да ви помогне да дъжд от лицето и очилата си във влажно време. Можете да намерите шапки с отражателни модели или отразяващи ленти за нощно ходене. Ако получите студени уши в студено време, преминете към капачката, която включва покривало за уши или добавете към ухото.

| Повече ▼

5 - Опаковка

Катя Кирчер / Маскот / Гети изображения

Разумно е да използвате раница или раница, за да балансирате товара на бедрата, вместо да носите нещо в ръцете си. Можете да носите флаш пакет, ако имате нужда само от няколко елемента и от бутилката с вода. Без бутилка за вода един от тези умни основни превозвачи е страхотен. За по-голям капацитет за носене, лека раница с нишки ще направи, или дневна чанта с по-удобни каишки. За разходки в продължение на един час, малка раница за хидратация (като Camelbak) е хубаво, за да можете да пийнете, докато вървите.

6 - Вода

Йордания Сименс / Гети изображения

Разходката е аеробна дейност и вие ще загубите вода, докато вървите. Трябва да започнете да се хидратирате добре с чаша вода около час преди разходката. След това, докато вървите, трябва да пиете, когато се чувствате жадни според експертите по спортна медицина. За да можете да правите това удобно, трябва или да носите вода с вас, или да планирате маршрута си, така че да имате лесен достъп до водна чешма на всеки 20-30 минути. Как трябва да носите водата си? Не е в ръката ви. Това е като носенето на тегло от един килограм и е настроено за рамото и китката. Използвайте пакет от някакъв вид.

7 - Слънцезащитни продукти

Сам Едуардс / OJO Images / Getty

Разходката на открито е прекрасно преживяване на слънцето в лицето и вятъра на гърба. Но тези елементи могат да причинят поражения на кожата ви в дългосрочен план. Разходката без слънцезащитно средство е като ходене без обувки. И двете осигуряват съществена защита. Изберете висок SPF, за да съответства на вашето време за тренировка и не пренебрегвайте слагането му. Обърнете специално внимание при ушите и носа. Устни ще оценят блясък на устните или ChapStick със слънцезащитен крем. И не забравяйте плешивото си място, ако не носите шапка!

8 - План за маршрут

Култура RM Exclusive / WALTER ZERLA / Гети изображения

Обичате ли безцелно или просто се придържате към един скучен маршрут? Ще има вода, тоалетни, сянка и тротоари, на които планирате да ходите? Ще има ли други хора да ходят там, за безопасност? Можете да го планирате предварително с онлайн приложение за картографиране. Тези от вас със смартфони могат да ги използват ефективно, докато ходят с картографските си функции. Чрез различни приложения като MapMyWalk можете дори да изтеглите маршрути, които да последвате с телефона си. С този напредък в технологиите има малко извинение да се изгубите, стига да сте в клетъчна област. О, да, все още има печатни карти!

| Повече ▼

9 - Идентификация, пари и мобилен телефон

vgajic / Гети изображения

Стават злополуки. Настъпват се извънредни ситуации. Ако те намират в безсъзнание в канавката, вашите близки ще оценят, че имате вашата идентификация с вас, включително всяка важна здравна информация. Ако носите мобилен телефон, това също може да ви помогне да идентифицирате и да дадете бърз достъп на хората, които може да искате да се свържете. Можете също да носите няколко долара (или еквивалент в други страни), за да купите напитка или лека закуска, ако се окажете, че се нуждаете от нея.

10 - Клавиши

Westend61 / Гети изображения

Има ли нещо още по-досадно от затварянето на вратата и осъзнаването, че сте оставили ключовете си в къщата или колата? Затворените врати са факт от живота и трябва да намерите удобен начин да носите ключове, докато вървите, или сигурно място, където да ги скриете, за да могат да се използват, когато се върнете. Отново, проклятия на дизайнери, които не включват сигурен джоб с цип в тренировъчните си дрехи!