Какво прави нежеланата храна популярен избор?

Ако нездравословна храна е толкова лошо за тялото и лошо качество като цяло, защо е толкова популярен? Мислиш, че никой няма да го докосне.

Първо, нека да архивираме и да дефинираме " храни с боклуци ". Това са нещата, които ядете, които имат малка или никаква хранителна стойност , обикновено комбинирани със съставки, които са лоши за вас или са с високо съдържание на калории, когато се консумират в излишък. Така че това означава бонбони, чипс, бисквитки, торта, сладки безалкохолни напитки, мазни бургери, хот-дога, пържени картофи, сладолед и повечето неща, които сервират в заведения за бързо хранене, се считат за боклуци.

Тогава защо толкова много хора ядат нездравословна храна? Ето три възможни причини:

# 1 Това е евтино

Мисля, че една голяма причина нездравословна храна е популярна е, защото много от нея е евтино да се купи. Искам да кажа, че можете да отидете до повечето ресторанти за бързо хранене и да поръчате нещо от някакъв вид доларово меню. Ако имате няколко пари в портфейла си, можете да си купите пълноценно хранене.

Същата история в магазина за хранителни стоки. Евтини закуски, евтини високо-натриеви и високомаслени ястия могат да бъдат намерени на рафтовете. По-здравословните храни - като пресни плодове и зеленчуци - се стремят да бъдат по-скъпи. Тези торбички или чаши с несмъртни юфка струват по-малко от 50 цента, докато оранжевото струва един долар.

Въпреки че много нездравословна храна е евтино да се купи на фронта, мисля, че аргументът може да бъде направен, че евтините боклуци стават по-скъпи в дългосрочен план поради негативното им въздействие върху здравето.

# 2 Лесно е

Тази причина съвпада с евтината част. Нежелана храна се крие в автоматите, магазини и дори магазините, които обикновено не продават хранителни продукти, могат да имат закуски и сода близо до касиерите.

И тези мигновени вечери, които вече споменах? Лесно се подготвят и можете дълго време да ги съхранявате в кухненските шкафове.

Разбира се, бързото хранене прилича на името. Можете да си поръчате храна за бързо хранене и след това да го изядете след минута или две по-късно. Или можете да си поръчате храна от колата си, за да спестите време, като го разкъсате, докато шофирате.

Но това не е добро. Не само, че храната е лоша за вашето здраве, но парите могат да се натрупат в количката под седалката. И това е доста грубо.

# 3 Тя е сладка, мазна или солена (или всички 3)

Рядко правете нездравословни храни, които ви изкушават с деликатни или сложни вкусове. Те почти ви удариха твърдо с сладки, мазни и солени вкусове. Мисля, че онези прости аромати могат да бъдат предпочитани от хора, които са придирчиви яденици - може да е леко горчивият вкус на много зеленчуци, които отблъскват някои хора, особено децата.

Но това е повече от вкус. Различните комбинации от захар и мазнини правят хората, които харесват текстурите. Мазнините правят храната да се чувства гладка и кремообразна, като сладолед. Картофите от скорбяла и царевицата, приготвени в горещо масло, имат задоволителна криза. Това не е да се каже, че здравословните храни нямат хубава текстура, но понякога текстурите на пресните плодове и зеленчуци малко се свикват.

След това става навик

Тъй като храни с боклуци са лесни за намиране, лесни за правене, а много от тях просто изяждат вкуса си, консумирането им става навик. Това е истинският проблем. Имам предвид хранене на бонбон бар от време на време или зареждане на една чанта картофи веднъж в известно време не е толкова голяма сделка. Но когато нездравословните храни съставляват голяма част от ежедневната Ви диета, тогава рискувате да станете с наднормено тегло и затлъстяване, плюс това, че няма да получите достатъчно количество хранителни вещества и влакна, които тялото Ви се нуждае за добро здраве.

Така че, следващия път, когато се озовете на бургери или се взирате в автомати, помислете как вашият избор може да повлияе на вашето здраве. След това се отдалечи и намери нещо по-добро.