Прегледайте имунната си система с тези суперхрани

Въпреки усилията ви да поддържате чистите си ръце, да носите допълнителни дезинфекциращи средства в чантата си, да избършете кухнята, когато готвите, и да останете настрана от всеки, който изглежда да е студен, ще откриете, че често сте се разпадали. Вие буквално сте болни и уморени да имате хлъзгав или задушен нос и се надявате, че с времето ще стане по-хубаво, вашата имунна система ще се появи.

Но може би бихте искали да погледнете по-отблизо какво можете да направите, за да подпомогнете засилването на имунната система? И може би първото място, което трябва да започнете, е да погледнете диетата си.

Храни за стимулиране на имунната система

Повечето хора наистина не спират да мислят за това какво ядат и как това може да окаже влияние върху тяхната имунна система. И това може да е част от проблема. За тези с хранителни алергии това може да се окаже още по-важно.

Да сте на ограничен режим на хранене, който изисква от вас да избягвате определени групи храни, като например мляко, глутен или орехи, може да окаже допълнително влияние върху здравословното ви здраве. Така че, независимо дали имате хранителни алергии, лоша диета, сте придирчиви, или просто не планирате правилно, може би е време да подобрите диетата си.

Докато преглеждате какво хранете тялото си ежедневно, може да откриете място за подобрение. Проучванията показват, че има много така наречени суперхрани, които играят пряка роля за повишаване на имунната ви система.

Чрез добавяне на тези храни с хранителни вещества към вашата чиния, можете да нахраните тялото си с добро здраве. Старата поговорка "една ябълка на ден, която държи доктора далече" може и да е вярна. Въпреки това, може да отнеме повече от една ябълка, за да стимулира имунната ви система, предпазвайки от обикновена настинка, сред другите вируси.

Суперхрани за вашата имунна система

Защо не се опитате да добавите тези имунно обогатителни храни, опаковани с критични минерали и витамини, за да се чувствате по-здрави. Имайте предвид, че ако вашата хранителна алергия ви пречи да добавите определена храна, има много други имунни стимулиращи храни, от които можете да избирате.

Не само, че тези имунно стимулиращи храни ще ви поддържат по-здрави, но те ще направят за вкусно допълнение към вашата чиния!