Тегло обучение за хокей на лед

Изграждане на сила и скорост за хокей на лед

Хокеят на място изисква комбинация от сила, бързина и издръжливост. Теглото обучение може да подобри силата и скоростта. Как можете да използвате програма за тренировки за тежест за подобряване на хокейното поле?

Полето хокей изисква отлична аеробна фитнес, за да осигури издръжливост за постоянно усилие, сила за задържане на позиция над топката и за удряне, тласък и мигане мощно, както и бързина и бързина за обща игра.

Тегло обучение може да ви помогне да развиете сила, бързина и гъвкавост. Освен това ще трябва да направите аеробно и анаеробно обучение с висока интензивност като част от интегрирана програма за обучение.

Аеробни фитнес означава, че можете да се движите с умерено темпо за значително време, без да сте прекалено уморени. Анаеробна фитнес означава, че можете да продължите по-дълго с високи интензивност преди краката и тялото да се забавят. И двата са важни за хокей, особено ако има вероятност да играете цялата или по-голямата част от играта. Когато оптимизирате всички тези елементи - работещи с фитнес, сила и сила, скорост и гъвкавост - можете да заявите, че сте в най- добрата фитнес .

Програмна схема за хокей на лед

Цялостната тренировъчна програма за трениране на хокей на тренировка може да изглежда като програмата, описана по-долу. Можете също така да прегледате програмата за обучение по хокей на лед.

Ранно предсезонно тегло обучение

Късно предсезонно тренировка по тегло

В сезон тегло обучение

Извън сезона тегло обучение

По отношение на програмата, представена тук, като цялостна програма или шаблон, най-подходящ за начинаещи или небрежни тренажори, които нямат история на тренировки за тегло. Най-добрите програми винаги са специфични за актуалната фитнес, роля в екипа, достъп до ресурси и - не по-малко важно - основната философия на треньорите на екипа. Най-добре ще бъде да използвате следната програма заедно с треньор или треньор.

Ако сте нови за тренировка с тежести, потърсете принципи и практики с тези начинаещи ресурси .

Винаги се загрявайте и охлаждайте преди и след тренировка.

Медицинският клирънс за упражнения винаги е добра идея в началото на сезона, ако не сте имали преди това.

За следните упражнения направете три серии от 6 до 12 повторения. Наместете набора и повторенията, ако имате нужда. Използвайте по-тежки тежести с по-малко набори.

Специални упражнения за хокей на лед

Посочва забележка