Наистина ли имате нужда от глутен без кашлица капки?

Тези марки са безопасни за диета без глутен

Ако имате чувствителност към целиакия или не-целулиатен глутен, всичко, което поставяте в устата си (и в крайна сметка в стомаха), трябва да бъде без глутен ... така че, трябва да намерите капки за кашлица, които не съдържат глутен.

За щастие, има няколко възможности - включително основните марки - на разположение. Без глутен капките за кашлица включват:

Повечето от тях можете да намерите в местната верига на дрогерии или да ги поръчате онлайн. Тези капчици кашлица, които са изброени по-долу като "без глутен", трябва да отговарят на стандарта на САЩ , който не съдържа глутен , който изисква по-малко от 20 части на милион .

За съжаление, няма капчици кашлица, които са сертифицирани без глутен , което означава, че отговарят на по-строги стандарти (като цяло продуктите, които са сертифицирани без глутен, съдържат по-малко от 10 милионни части глутен и производителите се грижат допълнително извличане на суровини).

Без глутен статус на популярните капки кашлица

Ето списъка с популярни капчици кашлица заедно със състоянието им без глутен:

Слово от

Не забравяйте, че този списък е валиден само за капки за кашлици, продавани в САЩ. Същите марки, продавани в други страни, като Канада, могат да бъдат произведени по различен начин и могат да съдържат различни съставки, така че купувачът да внимава. Въпреки това, най-малко една марка за гмуркане без кашлица - Jakeman's - е на разположение както в САЩ, така и в Европейския съюз.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.