Здравословна гръцка рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 273

Мазнини - 6гр

Карби - 29гр

Протеин - 29 гр

Общо време 35 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 25 мин
Сервирания 6

Независимо дали сте фен на гръцката храна или не, тези здравословни гръцки жироскопи са вкусни и лесно могат да заемат място в редовното ротатизиране на вечерята на вашето семейство. Можете да ги върнете на гръцки език, като ги обслужвате с сос tzatziki (краставица) и пита хляб, или можете да сервирате сам или с майонеза на сандвич. И за готвене можете да го печете като месо, или за по-бързо готвене, сместа от пуешко месо се разделя перфектно на дванадесет кифла кифла.

Някои деца обичат да се наслаждават на това ястие като кифла "turkey meatloaf" или нарязани на пита с майонеза, а други го ползват като гръцка салата . Изрязваме месото в парчета, прибавяме разкъсан пресен спанак, фета и чери домати, след това го зареждаме с сос tzatziki .

И какво би могло да направи тези здрави гръцки жироскопи, направени с чиста смляна пуйка и спанак, още по-привлекателни? Можете да смесвате всички съставки за месната смес и да я замразите, за да я размразите и готвите още една нощ. Така че, когато имате достатъчно време да съберете ястия, добавете това в списъка. Когато искате да служите на жироскопите, извадете сместа от фризера преди 2-3 дни, за да се размрази. След това всичко, което трябва да направите, е да го оформяте във формата на месо (или да го разделите на чашите за кифла) и гответе.

Съставки

подготовка

  1. Поставете всички съставки за месото (пуешко, спанак, подправки, кимион, чили на прах, кориандър, риган, канела, сирене от фета) в голяма купа и се разбъркайте заедно. Оформете се в хляб или разделете равномерно между 12 намазани кифла кифлички.
  2. Печете при 425F за около 25 до 30 минути или докато меден термометър, вмъкнат в центъра, регистрира 165F. Ако използвате кутиите за кифла, гответе за около 15 минути или докато меден термометър, вмъкнат в центъра, регистрира 165 F.
  1. Докато пуйката се готви, направете своя сос tzatziki. Смесете киселото мляко, краставицата, лимон, чесън и кимион заедно и след това охладете.
  2. Опаковайте pitas във фолио и го поставете във фурната с вашето хлебче за няколко минути, за да ги затоплите.
  3. Когато пуешкото е готово, отсечете го. Добавете нарязаната пуйка в пита. След това добавете всички незадължителни съставки, които избирате, или други, които вашето семейство ще се радва и топ с сос tzatziki.

Варианти и замествания на съставките

Допълнителните съставки за завършване на вашето жироскоп включват:

Ако не разполагате с грил подправка на ръка, добавянето на сол и черен пипер на вкус ще работи.

Съвети за готвене и сервиране

Ако имате намерение да замразите месото си за готвене на друг ден, първо поставете етикет в галона с фризера с "гръцко месо", датата и "печете на 425F 25-30 минути или до 165F." Ако планирате да използвате кифла калай, пишете "печете на 425 F 15 минути или до 165 F." След това добавете всички съставки в чантата и разбъркайте в чантата.

Извадете толкова въздух, колкото можете, и го замразете колкото е възможно по-плоска за по-бързо размразяване. Най-добре е храната да се използва в рамките на три месеца. Може да поискате да запазите списък на всичките си фризери във фризера заедно с оригиналната дата на замразяване, която да ви помогне да следите храната. Когато ги използвате, ги изтрийте от списъка.

Ако вашата земя пуйка идва в пакет от 1,25 паунда, можете да използвате целия пакет, без да коригирате останалите съставки.