Баскетболни тренировки за момичета

Помощ за предотвратяване на наранявания

Момичетата, които играят баскетбол, могат да подобрят представянето си и да намалят риска от наранявания, като правят тези баскетболни тренировки. Най-добрите баскетболни тренировки спомагат за подобряване на мускулната сила и стабилност, координация, скорост и техника на стрелба.

1 - Инструкции за тренировка при скокове

NBAE / Getty Images / Гети изображения

Изучаването на правилната техника на скок може драстично да намали нараняванията на коляното при момичета, които играят баскетбол. Жените по принцип имат по-голям Q-ъгъл от мъжете и често ще кацат скок с коленете, които се търкалят навътре (по-висок ъгъл на коляното). Този увеличен ъгъл може да доведе до повишен риск от наранявания на коленните връзки при жените. Да се ​​научиш да качваш скок с правилно подравнени колене е първата стъпка за предотвратяване на наранявания във всеки спорт, който изисква много скокове.

2 - Високи скокове

lovro77 / Гети изображения

Веднъж момичетата знаят правилния начин да скочат и да кацнат, без коленете да се търкулват навътре, да прескочат тренировки с помощта на прости тренировки, като скок на палубата, да подобрят гъвкавостта и силата на баскетбола.

Как да направим високи скокове

| Повече ▼

3 - Обучение за балансиране на уменията

Крис Тобин / Гети изображения

Изследователите са открили, че спортистите, които не могат да балансират с очите си затворени в продължение на десет секунди, докато стоят боси на единия крак, са значително по-склонни да имат изкълчване от глезена. Но просто практикуването на тренировка по баланса може да намали риска от наранявания на глезена по време на всички спортове. Тъй като навяхването на глезена е една от най-често срещаните баскетболни наранявания, момичетата трябва да добавят тези две тренировки към рутинната им тренировка:

  1. Практикувайте балансирането на единия крак в продължение на пет минути, 3-5 пъти седмично.
  2. Освен това момичетата трябва да практикуват балансиране на единия крак с затворени очи за 10 секунди до минута, няколко пъти седмично.

| Повече ▼

4 - Бормашината с едно краче - Squat-and-Reach

Е Куин

Упражненията с едно краче клякане и достигане помага на момичетата да подобрят динамичното (движещо се) равновесие, като същевременно подобряват мускулната сила на глезена и глутея и стабилност на ядрото. Момичетата, които играят баскетбол, могат да използват тази тренировка, за да оспорят мускулите, които се използват по време на дрипиране и стрелба.

Как да направим едно-крак Squat и Reach

  1. Застанете на единия крак и слезте надолу и стигнете напред, за да докоснете предмет от пода пред вас.
  2. Върнете се в началната позиция, без да губите равновесие.
  3. Повтаряйте тренировката 10-15 пъти на крака и превключвайте страни.

| Повече ▼

5 - Препратки напред - назад

КК Алфред / Гети изображения

Обучението по спринт е от съществено значение за момичета, които играят баскетбол. Добавете обратно спринтьорски тренировки, за да развиете експлозивна скорост и бързина на игрището.

Как да направя напред - назад Sprints

| Повече ▼

6 - Бързи стълби

NBAE / Getty Images / Гети изображения

Стрелката за скоростна стълба е много често използвана тренировка, използвана от спортисти от областта и от съда, за да се подобри скоростта и издръжливостта на краката.

7 - Бургии за управление на совалката

Трансферът е стандартна бързина и бързина, използвана от баскетболните треньори за изграждане на мощност и скорост на стъпалото по време на спортния баскетбол.

Как да направим совалката

Трансферът е лесен начин да добавите тренировки с висока интензивност в основната програма за тренировки, докато изграждате скорост, издръжливост и издръжливост.

| Повече ▼

8 - Ударни тренировки

Томас Баруик / Гети изображения

Точковите тренировки са доста стандартна част от баскетболната практика. Просто маркирайте няколко точки на игрището, от които да направите изстрел. Нека вашият съотборник бързо да ми подаде топка, за да направи изстрел. Целта е да направите 5 последователни изстрела, преди да преминете към следващата марка.

9 - тричленен тренировка

Томас Баруик / Гети изображения

Тази тренировка изисква трима играчи: стрелец, революционер и защитник. Шутърът се движи между две и три маркирани места, за да стреля. Революцията преминава към стрелеца, след като удари целта и защитникът засенчи движенията на стрелеца и се опита да блокира снимките. Това е много проста, но ефективна тренировка.