Как да направите гръдния печат

Упражненията за тренировка за теглото и силата на гръдния кош се извършват под различни форми и използват разнообразие от инструменти, включително гири, мляни, бар и плочи, машина на Смит и дори съпротивителни ленти. Това е гъвкаво упражнение, което развива главно гръдните мускули на гръдния кош.

Препоръчва се квалифициран треньор, който да ви насочи към подходящо изпълнение, особено за по-сериозно натискане на пейка с тежки тежести.

1 - Начална позиция

Холгер Талман / Култура / Гети изображения

Упражнението, описано по-долу, използва гири.

Позициониране на тялото

2 - Движение на тялото

  1. Натискайте тежестите нагоре, като внимавате да не заключите лактите в експлозивно движение. Тежестите трябва да следват плитка дъга и почти да се справят над върха на гърдите.

    Добре е да изправите ръцете, докато не го направите с внезапна или експлозивна сила. Това може да нарани лактите.

    Опитайте се да преместите тежестите с контролиран, гладък и не-бърз асансьор. Острието на главата или на рамото не трябва да се издига от пейката.

  2. Намалете тежестите, свийте мускулите и контролирайте връщането в началната позиция.

За начало можете да опитате 3 серии от 10 повторения на упражнения с подходящо тегло. За да се запознаете с правилната форма и движение на упражнението, започнете със светлинни гири и обръщайте внимание на движението. Ако усетите някаква болка, не трябва да правите това упражнение.

3 - Проверете точките

Сега преминете към следващото упражнение, мъртъв лифт .

Ако е необходимо, разгледайте списъка с най-добрите десет и прегледайте основните данни за обучение и безопасност .